Поділитись:

Вчені закликають людей вакцинуватися від грипу

Понеділок, 17 серпня 2020, 02:19

Вчені закликають людей вакцинуватись від грипу. Кажуть, що це допоможе  зберегти місця в лікарнях під час другої хвилі коронавірусу. 

Про це пише Громадське.

За даними центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), виробництво вакцин тільки у США збільшилося на 11%. За сезон планують виробити від 194 до 198 мільйонів доз.

Велика мережа аптек CVS, де вакцинують людей без рецепта, замовила у два рази більше доз, ніж у 2019 році (18 мільйонів).

Компанія-виробник Seqirus очікує, що з конвеєра зійде на 15% більше доз — 60 мільйонів у порівняні з 52 мільйонами минулого року. Такі ж прогнози дає компанія Sanofi (80 мільйонів у порівнянні з 70 мільйонами). На глобальному рівні ріст прогнозують на 20%.

«Ми отримали величезний попит від наших клієнтів», — розповів AFP медичний директор з вакцинації в Північній Америці компанії Sanofi Pasteur Майкл Грінберг. Вона є одним з трьох основних виробників вакцин, разом з Seqirus і GSK.

Заклик до вакцинації

Вчені закликають людей вакцинуватися від грипу. Вони наголошують, що це допоможе звільнити ліжка в лікарнях, які можуть знадобитися для хворих на COVID-19.

Так, Лоуренс Гостін з Джорджтаунського університету закликав медичний журнал Jama провести агресивну кампанію з імунізації і навіть обов'язкової вакцинації у школах.

Також медики сподіваються, що засоби індивідуального захисту, які люди нині використовують для запобігання поширенню коронавірусу і соціальна дистанція, зможуть зупинити епідемію грипу цього року.

Що в Україні з вакцинацією від грипу

Справи, м'яко кажучи, на втішні. В Україні за епідсезон у 2019-2020 роках зафіксували 71 летальний випадок від грипу (зокрема померли двоє дітей віком до 17 років). Жоден померлий не був вакцинований проти грипу.

На грип та ГРВІ перехворіло загалом 4,9 млн людей (12,9% населення), 63% з яких — діти. 

За епідсезон від грипу вакцинували 238 079 людей (це всього 0,6% населення), частка дітей серед щеплених становить 10,5%.

До прикладу, у США, де населення є одним з найбільш вакцинованих у світі, щеплення від грипу у 2018-2019 роках отримали 63% дітей та 45% дорослих.

Водночас там від грипу минулого року померли від 24 до 62 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів