Поділитись:

Головний санлікар Волині пояснила, чому Луцьк раніше був у “червоній зоні”

П'ятниця, 14 серпня 2020, 14:35
Головний санлікар Волині пояснила, чому Луцьк раніше був у “червоній зоні”

Методика поділу на епідеміологічні зони, зміни до якої почнуть діяти у понеділок, 17 серпня, ставила саме більші міста у ризик потрапляння до “червоної зони”.

Про це 14 серпня під час брифінгу повідомила головний санітарний лікар обласні Наталія Янко.

Нагадаємо, що з понеділка Луцьк опиниться у “жовтій зоні”. До цього часу він є у “помаранчевій”, а ще раніше був у “червоній зоні”.

Раніше у Луцьк не відповідав нормі показник динаміки захворюванності.

“Якщо показник росту захворюванності не відповідає встановленим критеріям, тоді розбивається захворюванність по усіх містах та регіонах. Відповідно за старими критеріями епіднебезпеки рахувався за формулою автоматично Мінохоронздоров’я показник внеску кожного регіону у перевищення захворюванності в області. Тому відповідно перевищення захворюванності у Луцьку, його внесок був найбільший”, - пояснила санлікар.

“Мінохорони здоров’я змінило ці критерії, бо можливо десь і справедливо цей показник внеску завжди був би для обласного центру (не лише на Волині) найбільшим. Оскільки тут більша кількість лікувальних закладів, обстеження, проведення тестувань, населення. Тому обласні центри були у великому ризику, бо їх віднесуть до червоної зони”, - додала Янко.

З понеділка буде рахуватися захворюванність на 100 тисяч населення. Поріг не повинен перевищувати 40 випадків на 100 тисяч населення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів