Як українські лікарні готуються до другої хвилі Covid-19

Понеділок, 17 серпня 2020, 00:18

В українських лікарнях підготували 34 тисячі ліжок, 3,7 тисячі апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) та 9,5 тисячі ліжок з підведеним киснем.

Переважна кількість осіб, які поступають у лікарні, потребує саме кисневої терапії. Про це на брифінгу к неділю, 16 серпня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, - передає ТСН.

"За весь час пандемії ми зробили великий крок уперед щодо готовності нашої медичної системи. Загалом по країні близько 34 тисяч ліжок, які виділені для хворих на COVID-19. Ми суттєво наростили кількість апаратів штучної вентиляції легень. По всіх лікарнях, призначених для лікування хворих на COVID-19, апаратів штучної вентиляції легень близько 3,7 тисячі - це в цілому по країні", - сказав він.

Також, за словами очільника МОЗ, у медзакладах збільшено кількість ліжок з підведеним киснем. 

"Тут теж у нас великий прогрес. Ми суттєво збільшили цю кількість: на сьогодні їх близько 9,5 тисячі по країні. Але все одно цю кількість треба нарощувати й надалі. Так, на нашу пропозицію Комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення дати відповідні доручення головам обласних державних адміністрацій щодо активізації роботи для збільшення кількості ліжок з підведеним киснем. Це дуже важливо, тому що переважна кількість осіб, які поступають у наші лікарні, потребує саме кисневої терапії", - підсумував Максим Степанов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: