Поділитись:

За кермом і з телефоном: як їздити, аби не заробити штраф

Четвер, 13 серпня 2020, 20:30

Під час розмови по мобільному телефону реакція людини сповільнюється. Відповідно, водієві потрібно більше часу для реагування на складну чи непередбачувану дорожню ситуацію. Однак більшість водіїв не звертає увагу на такі "дрібниці".

Патрульна поліція Волині закликає не користуватися телефоном за кермом, адже практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем на розмову. Увага концентрується на смузі руху, а навколишня інформація ігнорується.

Відповідно до правил дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Відповідальність за порушення заборони користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці, визначається ч.2 ст.122 КУпАП (штраф – 425 гривень).

Водночас закон не забороняє користуватися пристроями "вільні руки" (наприклад, Bluetooth-гарнітури). У такому випадку водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів