Поділитись:

Жителя Рівненщини судитимуть за спробу підкупити волинських поліцейських

Середа, 12 серпня 2020, 03:29
Жителя Рівненщини судитимуть за спробу підкупити волинських поліцейських

Ковельська місцева прокуратура скерувала до суду матеріали кримінального провадження про спробу 56-річним жителем Рівненщини підкупити працівників поліції.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Уранці 12 червня 2020 року у Ковелі правоохоронці зупинили авто за порушення його водієм Правил дорожнього руху.

Аби не бути притягнутим до відповідальності за це, чоловік запропонував поліцейським 200 грн.

Згодом водій визнав свою винуватість у пропозиції та наданні неправомірної вигоди службовим особам (ч.1 ст. 369 КК України).

Йому узгоджено призначення покарання у виді штрафу в сумі 8500 грн.

Далі – слово за судом.

За процесуального керівництва Горохівського відділу Володимир-Волинської прокуратури 21-річному раніше судимому мешканцю Горохова повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди працівникам поліції.

Молодик 7 серпня 2020 року хотів двома сотнями гривень відкупитися від притягнення до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Цього ж дня 38-річний мешканець Устилуга у селищі Іваничі намагався за 300 грн залагодити із правоохоронцями питання щодо не притягнення до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

За процесуального керівництва Іваничівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури йому теж повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди поліцейським.

Прокуратура області вкотре попереджує – згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми. Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів