Поділитись:

Залишився місяць: як змінити виборчу адресу

Понеділок, 10 серпня 2020, 14:32

8 серпня 2020 року Центральна виборча комісія постановою № 160 “Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року” призначила перші місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. 

5 вересня розпочнеться виборчий процес чергових та перших місцевих виборів, а 10 вересня закінчиться термін подачі заяв про зміну виборчої адреси. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання або виборців, які фактично проживають не за зареєстрованим місцем проживання та хочуть проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Про це повідомили в Луцькій міській раді. 

Для зміни виборчої адреси виборці мають звернутися із заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою фактичного проживання або подати електронну заяву з використанням мережі “Інтернет”.

Заява в паперовій формі може бути подана особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства, що дозволить безперешкодно скористатися цією процедурою людям з інвалідністю. Заява в електронному вигляді створюється шляхом заповнення виборцем відповідної форми на веб-сайті Державного реєстру виборців із застосуванням кваліфікованого електронного підпису через Сервіси Державного реєстру виборців “Кабінету виборця” у закладці “Заяви, запити”.

Тепер виключено вимогу щодо документального підтвердження фактичного місця проживання виборця. У відповідній заяві необхідно лише вказати адресу житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Адреса відділу: м.Луцьк, вул.Богдана Хмельницького, 19, каб.109, тел. 777 917.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів