Поділитись:

Вчені створили пристрій, який допомагає вчити іноземну мову

Субота, 08 серпня 2020, 20:13
Вчені створили пристрій, який допомагає вчити іноземну мову

Вчені з США розробили електронний пристрій, який стимулює певні ділянки нервової системи людини. Винахід може допомогти людям у вивченні іноземних мов.

Вважається, що дорослим людям набагато складніше вивчити нову мову, ніж дітям, – пише Новое время.

Вчені пояснюють це біологічними функціями організму людини і зміною когнітивних функцій мозку з віком.

Результати нового дослідження вчених з декількох університетів США припускають, що стимуляція деяких ділянок мозку допомагає краще сприймати незнайомі звуки і швидше вивчати нову мову навіть дорослій людині.

Автори цієї роботи створили електронний пристрій, який дозволяє поліпшити «пластичність» мозку і допомогти йому засвоювати нову інформацію так, як у дитинстві.

Цей пристрій призначений для зовнішнього вуха, і він стимулює роботу блукаючого нерва за допомогою безболісних електричних імпульсів.

Дослідники випробували ефективність пристрою на 36 дорослих людях, рідною мовою яких є англійська: їх попросили послухати і спробувати визначити чотири різних тони мандаринського діалекту китайської мови.

Одна частина групи слухала різні тони невідомої їм мови без електричної стимуляції блукаючого нерва, а другій встановили у вухо розроблений пристрій.

Виявилося, що стимуляція допомогла розпізнавати різні тони мандаринської мови на 13% краще.

«Такий підхід може врівноважити природні здібності до вивчення мови. В цілому люди розчаровуються у тому, наскільки важким може бути вивчення мови, але якби ви могли забезпечити на 13−15% кращі результати після їх першого заняття, можливо, вони з більшою ймовірністю захочуть продовжити», — заявили автори роботи.

У найближчі 2−5 років вчені планують зробити свій продукт доступним для людей з пошкодженням мозку.

Творцям пристрою потрібно визначити ідеальні параметри стимуляції, які не будуть шкодити нервовій системі і при цьому допоможуть поліпшити когнітивні функції мозку.

Як уже писало видання, кілька місяців тому китайський дизайнер розробив серію металевих інструментів, які допомагають тим, хто говорить мандаринською мовою, вимовляти складні англійські звуки правильно.

«Цей набір призначений для того, щоб усунути різницю між китайською і англійською вимовою, — заявив автор розробки, — Інструменти орієнтовані на взаємодію між губами, язиком, передньою стороною верхньої і нижньої щелеп».

Серед пристосувань є предмети, які допомагають притискати язик або скручують губи, залежно від необхідного звуку.

Наприклад, для виправлення помилок у вимові середніх центральних голосних звуків, які зустрічаються у таких словах як «любов», доведеться носити ремінець для підборіддя. Він фіксує щелепу на місці, щоб запобігти відкриванню рота ширше, ніж необхідно.

Кожен інструмент відповідає певній англійської фонемі або одиниці звуку. При використанні він автоматично виправляє помилку мовця.

Носіям китайської мови важко вимовляти певні англійські звуки, оскільки вони просто не існують у китайській мові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Генконсул Польщі в Луцьку хоче відкрити в школах польські класи

Надрукувати
мітки:
коментарів