Поділитись:

Відпочинок в Україні: чотири острови, на які варто поїхати (фото)

Понеділок, 03 серпня 2020, 05:35
Відпочинок в Україні: чотири острови, на які варто поїхати (фото)

Всі фото – УНІАН

Коли йдеться про ідеальний відпочинок, багато хто уявляє собі тропічний острів з пальмами. В Україні теж є острови: морські, річкові, заселені та безлюдні, доступні та не дуже. Яким може бути відпочинок на українських островах, розповіли фотограф-мандрівник Олександр Малімон та екскурсовод, краєзнавець Ігор Пирогов, передає Суспільне.з посиланням на Українське радіо.

Острів Джарилгач

Джарилгач цікавий для туристів своєю природою, тому що острів відрізаний від материка, там є чимало диких тварин та птахів, а також унікальна степова флора. Дерева теж зустрічаються, але їх доволі небагато.

Острів також цікавий тим, що там знаходиться конструкція Гюстава Ейфеля, відомого на весь світ інженера, автора Ейфелевої вежі в Парижі. На Джарилгачі стоїть маяк, збудований на початку ХХ століття за проєктом Ейфеля або, за іншою версією, – його учня. Він в нормальном стані і є туристичною атракцію острова.

Біля маяка можна взяти в оренду лежаки, там є декілька дерев’яних бунгало, а щодо їжі та напоїв – майже цілий день біля острова стоїть корабель, на борту якого є кухня й можна поїсти.

Відпочинок в Україні: чотири острови, на які варто поїхати (фото)

Розташований острів у Херсонській області і, аби дістатися до нього, найпростіше поїхати у Скадовськ, на південь від Херсона. На Джарилгач щодня ходить великий корабель, але можна взяти приватний човен. Якщо ви хочете дістатися в “дику” частину острова, треба їхати у селище Лазурне, де острів примикає до материка і можна перейти до нього вбрід.

Острів Березань

Цей острів цікавий як археологам, так і туристам та людям, яким хочеться відпочити екзотично і не в місцях, де є великі скупчення людей. Історично Березань був косою, але вже доволі давно, років десять тому, його зв’язок із материком розмило. Тепер він невеликий, біля 3 квадратних кілометрів, острів, який знаходиться недалеко від Очакова. Там можна винайняти чудову оглядову екскурсію з підйомом на острів і з купанням на хорошому пляжі. Цікаво, що зараз третина острова зайнята археологами, які знаходять артефакти часів Римської імперії, Запорізької Січі. Також він активно використовувався в царські часи: там дуже багато фортифікацій, укріплень, тому що він займав вигідне місце в морі і прикривати собою лиман Дніпра.

Також цей острів відомий тим, що на ньому стратили лейтенанта Шмідта, який очолив повстання на крейсері “Очаків”.

Відпочинок в Україні: чотири острови, на які варто поїхати (фото)

Острів Бірючий

З 1993 року цей острів є частиною Сиваського національного парку України і на цю територію з давніх часів завезено дуже багато тварин: оленів, ланей, муфлонів. Це територія дикої природи, де людина ще не встигла щось знищити. Тому йдеться про краєвиди, піщаний пляж, білий пісок, шикарне блакитне Азовське море.

Також на території стоїть маяк, який в 1828 році побудували австрійці.

Відпочинок в Україні: чотири острови, на які варто поїхати (фото)

Чайний острів (Сварище)

Чайний острів знаходиться на Київському водосховищі. Його добре видно, якщо доїхати до Вишгорода, з якого можна під’їхати дамбою, а далі взяти човен і переправитись.

Колись це була гора, але коли утворювали Київське водосховище, багато сіл затопили, а ця гора залишилась єдиною, яка виступає з Дніпра.

Відпочинок в Україні: чотири острови, на які варто поїхати (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів