Поділитись:

У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)

Неділя, 02 серпня 2020, 09:29
У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)

У мережі показали очисні споруди "Луцькводоканалу" у селі Липляни під Луцьком. 

Світлини, зроблені з висоти пташиного польоту, опублікували на фейсбук-сторінці Vysoko.ua

Адміністратори сторінки пов'язують неприємні запахи у місті з роботою очисних споруд. Вони посилаються на незалежні дослідження лучан, а також на технічні характеристики споруд Луцькводоканалу. 

Допис подаємо без змін.

"Останні кілька років до них прикута увага мешканців обласного центру і активної громадськості. Зокрема, через неприємні запахи, які накривають 200-тисячне місто інколи і по кілька разів на тиждень у теплу пору року. 

Луцька міська рада і керівництво підприємства переконують, що проблема не може бути через очисні споруди, і ніби намагаються знайти джерела неприємного смороду. Натомість, громадськість має різні версії походження смороду. Наприклад, Mikhail Verpuchinskiy оприлюднив своє дослідження, в якому, спираючись на різні дані, доводить, що основним джерелом неприємних запахів у місті все ж є очисні споруди

Споруди введені в експлуатацію у 1973-1979 роках, і з того часу масштабної реконструкції там не було. У липні міськрада та "Луцькводоканал" оприлюднили проект масштабної реконструкції очисних. Він може стартувати 2021 року і має реалізовуватися за 11 мільйонів євро кредиту від Європейського інвестиційного банку.

Побачимо, чи покращить це екологічну ситуацію в старовинному Лучеську", – ідеться в дописі. 

У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)У мережі показали, як з висоти виглядає «луцький сморід» (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

  •  
  •  

 

Надрукувати
мітки:
коментарів