Поділитись:

Разом із платіжками лучани отримуватимуть листівки з правилами користування каналізацією

Четвер, 30 липня 2020, 18:14

Активісти ГО "Розвиток Мікрорайонів Міста" разом із "Луцькводоканалом" розробили інформаційні повідомлення із правилами експлуатації каналізаційних мереж.

Про це повідомили в пресслужбі підприємства. 

Інформаційні листівки, створені громадськими активістами, будуть наноситися на платіжки і таким чином їх отримають всі споживачі послуг підприємства «Луцькводоканал».

Нагадаємо: до 50 тонн твердих відходів щомісяця викидають лучани й мешканці навколишніх сіл в міську каналізацію! Люди масово використовують унітаз замість смітника, скидаючи туди все без розбору. Це призводить до засмічення каналізаційних мереж, закупорювань труб і до виникнення аварійних ситуацій. Варто пам'ятати – каналізація створена для приймання стічних вод та фекалій. Всі інші відходи необхідно викидати у смітник. 

Питання особливо актуальне зараз, коли очисні споруди підприємства перебувають у зношеному стані, а КП "Луькводоканал" працює над залученням євроінвестицій для реконструкції очисних. Та навіть після реконструкції важливою буде якість стоків, які потраплятимуть від населення. Вони не мають містити надміру побутового сміття. Ось чому дуже важливо інформувати людей про те, що саме заборонено викидати у смітник.

Ідею про інформування людей щодо правил використання каналізації озвучив директор підприємства Віктор Гуменюк під час зустрічі з активістами. Нагадуємо – КП «Луцькводоканал» проводить відкриті зустрічі для всіх охочих по понеділках о 17 00, де можна обговорити всі питання стосовно стану очисних споруд, роботи каналізаційних мереж тощо, а також висловити власні пропозиції, що стосуються діяльності підприємства. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів