Поділитись:

Хорватія продовжила чинні умови для в'їзду українцям до 15 серпня

Субота, 01 серпня 2020, 00:39
Хорватія продовжила чинні умови для в'їзду українцям до 15 серпня

Хорватія продовжила чинні умови для в'їзду громадянам України  терміном до 15 серпня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив посол України у Хорватії Василь Кирилич.

"До уваги громадян України! 31.07. Хорватія продовжила до 15.08.20 діючі умови в‘їзду іноземців до країни. Українці й надалі в‘їжджатимуть до Хорватії на теперішніх умовах", - написав він.

Нагадаємо, Хорватія прийняла рішення про необхідність обов’язково проходити 14-денну самоізоляцію для громадян третіх країн, у тому числі України, які мають право на в’їзд.

В оновленому роз’ясненні на сторінці посольства України у Хорватії зазначено, що штаб цивільного захисту Республіки Хорватія продовжив тимчасову заборону на в’їзд іноземців до Хорватії до 15 серпня.

Право на в’їзд до Хорватії мають такі категорії громадян третіх країн, в тому числі й України, як:

- працівники медичних закладів, медичні дослідники та співробітники, спеціалісти з догляду за особами похилого віку та особи, яким необхідна термінова медична допомога;
- перевізники товарів та інші представники транспортних служб з урахуванням необхідності;
- особи, які прямують транзитом;
- особи, які їдуть з туристичною метою (за наявності підтвердження резервації готелю/апартаментів) або з інших робочих питань (лист-підтвердження від роботодавця) , або які мають інший економічний інтерес (договір про співпрацю, запрошення на бізнес-конференцію);
- особи, які їдуть з метою навчання, або мають інші невідкладні особисті обставини (хвороба, смерть родича).

При цьому мандрівники, які є туристами, їдуть з бізнес-метою або на навчання, зобов’язані пройти 14-денну самоізоляцію, або ж надати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не більше 48 годин тому (від часу взяття забору до прибуття на кордон).

Якщо з певних причин цей термін сплив, в’їзд можливий за умови самоізоляції та повторної здачі ПЛР-тесту за власний рахунок.

Усі мандрівники повинні попередньо зареєструвати свій намір про в’їзд на сайті МВС Хорватії та роздрукувати реєстраційний номер заявки, але це не є підтвердженням дозволу на в’їзд.

Громадяни України, які мають дійсну посвідку на проживання в країнах ЄС не потребують проходження 14-денної самоізоляції чи пред’явлення ПЛР-тесту при в’їзді в Хорватію.

Транзит для українців можливий без надання результатів тесту, за наявності підтвердження, що наступна країна прямування дозволить їхній в’їзд, та за умови, що транзит Хорватією є найшвидшим маршрутом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів