Поділитись:

Кому дозволили в’їзд до ЄС: вісім умов для українців

Середа, 08 липня 2020, 10:00

Вісім категорій громадян можуть заїжджати на територію Євросоюзу, попри загальну заборону, запроваджену через пандемію коронавірусу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеби під час брифінгу 7 липня, – пише Укрінформ. 

"Наразі Україна не відповідає критеріям, які визначені ЄС для того, щоб держава потрапляла в умовний "зелений" список країн, громадяни яких можуть перетинати кордон. Але навіть з цієї заборони є вісім винятків, вісім категорій громадян, які можуть в’їжджати на територію Європейського Союзу навіть попри наявну заборону", – сказав Кулеба.

Він зазначив, що до них, зокрема, належать:

  • працівники медичних закладів, медичні дослідники;
  • спеціалісти з догляду за особами похилого віку та особи, яким потрібна термінова медична допомога;
  • прикордонники;
  • перевізники товарів та інші представники транспортних служб з урахуванням необхідності;
  • дипломати, службовці поліції під час виконання обов’язків, служби та команди цивільного захисту, представники міжнародних організацій та міжнародних військових контингентів;
  • особи, які прямують транзитом;
  • особи, які їдуть з нетуристичною метою або з інших робочих питань, або які мають інший економічний інтерес; особи, які їдуть задля навчання або мають інші невідкладні особисті обставини.

Щодо останніх, Кулеба уточнив, що ці обставини можуть по-різному тлумачитися уповноваженими органами країни, кордон якої намагається перетнути українець.

Міністр зазначив, що МОЗ і МЗС України постійно надають ЄС оновлені дані щодо ситуації з коронавірусом у країні, і запевнив, що робитимуть усе, аби Україна якнайшвидше опинилася в «зеленому» списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів