Поділитись:

Як лікувати зуби без стресу: де у Луцьку практикують медикаментозний сон*

Четвер, 30 липня 2020, 10:00

Скільки часу та нервів витрачають батьки, щоб завести дитину до стоматолога. Дуже часто, вони використовують погрози, шантаж, маніпуляції та ще багато “стратегічно важливих” моментів, які змусять дитину все-таки не плакати та дати лікарю якісно вилікувати зуби.

А скільки зусиль витрачають вже дорослі пацієнти, які панічно бояться стоматологів, і тягнуть до останнього моменту, тільки щоб не йти до лікаря зараз, а колись пізніше. Коли вже може бути пізно і закінчується втратою зуба.

Сучасна медицина не стоїть на місці. Кожен день з'являються нові технології та процедури, які покращують не тільки якість лікування, а й допомагають проводити його без болю, страху та сліз. Як, наприклад, медикаментозний сон у стоматології, що дозволяє вилікувати зуби в одне відвідування. Однак дуже мало людей знають про цю процедуру.

Що таке медикаментозний сон?

Медикаментозний сон в стоматології або седація – це медикаментозно викликаний стан сну. Процедура проводиться за допомогою сучасних, не токсичних медикаментів, які швидко виводяться організмом, з метою знеболення та усунення емоційного чинника при лікуванні.

У провідних клініках Європи та США седація вже давно не нова процедура. Медикаментозний сон почали використовувати при лікуванні зубів у дітей, адже це найбільш “складні” пацієнти, які через панічний страх не даються лікуватися.

Також дорослі люди, які мають страх перед стоматологом, використовують цю процедуру, яка дозволяє їм спокійно і безболісно вирішити свої нагальні стоматологічні проблеми за одне відвідування.

А під час пандемії Covid-19 процедура набула ще більшої актуальності. Адже лікарі наполягають на зменшенні відвідуваності пацієнтів під час карантину. Лікування в умовах медикаментозного сну дозволяє пацієнту за один прийом просанувати ротову порожнину.

Де в Луцьку лікують зуби під наркозом?

У Луцьку полікувати зуби уві сні можна в стоматології Prime Dent.

Щоб проводити таку процедуру треба мати відповідні знання та вміння, ліцензію МОЗ України за відповідними лікарськими спеціальностями, відповідне приміщення, сучасне обладнання, включаючи все можливе реанімаційне устаткування для забезпечення безпеки життя та здоров'я пацієнтів. А саме головне це наявність професійної та досвідченої команди фахівців, яка забезпечує, як безпечне проведення власне медикаментозного сну, так і самого стоматологічного лікування на найвищому рівні.

Все це поєднано в стінах цієї сучасної стоматологічної установи.

Як проходить процедура?

Сама процедура починається з підготовки. Перше, це консультація зі стоматологом та анестезіологом. Друге, виконати необхідні лабораторні дослідження, щоб перевірити стан здоров'я (аналіз крові та інші за необхідності). І тільки після цього лікар може записати Вас на лікування зубів в умовах медикаментозного сну.

Сама процедура має наступні етапи.

  • Перший – це введення в організм, приблизно 30 секунд, сучасного та безпечного газу – севорану, який дозволяє пацієнту поринути в стан дрімоти.

  • Другий – загальний наркоз, який досягається внутрішньовенним введенням спеціальних медикаментів під контролем лікаря анестезіолога та постійним моніторингом стану організму за допомогою спеціального обладнання. Після цього пацієнт впадає у стан глибокого сну, не відчуває страху, болю, та дискомфорту.

  • Третій – це власне саме лікування, яке триває точно стільки часу, скільки необхідно для проведення повного комплексу лікувальних заходів.

  • Четвертий – пробудження. Після того, як пацієнту припиняють вводити препарат, він прокидається протягом кількох хвилин. Відчуття у людини в цей момент, як після довгого і глибокого сну. Може відчуватися легке запаморочення, слабкість іноді збудження, яке проходить максимум протягом кількох годин

Одразу пацієнта не відпускають з клініки, він знаходиться в післяопераційній палаті мінімум протягом 1 години, де медичний персонал Prime Dent спостерігає за ним, щоб упевнитися, що процедура пройшла успішно. Після огляду та дозволу лікаря-анестезіолога пацієнт у супроводі когось з родичів відправляється додому.

Слід наголосити, що пацієнту після проведеного лікування під наркозом заборонено керувати транспортними засобами протягом 24 годин!!!

Яке стоматологічне лікування можна проводити в умовах медикаментозного сну?

Насправді, будь-яке. Часто таке лікування використовують, коли проводять хірургічні маніпуляції, як-от, складні видалення зубів, дентальна імплантація, об'ємна аугментація (нарощення) кістки для подальшої імплантації.

Левова частка пацієнтів клініки Prime Dent – це діти, які панічно бояться лікаря стоматолога, і єдиною можливістю провести якісне стоматологічне лікування є медикаментозний сон.

Такий вид знеболення показаний пацієнтам із супутніми патологіями (нервові та психічні захворювання, ДЦП, вади серця тощо). Слід відзначити, що лікування уві сні є найбільш безпечним для пацієнтів з алергічними реакціями на будь-які медикаменти, оскільки в разі виникнення алергії поруч присутній лікар-анестезіолог-реаніматолог, який має все необхідне забезпечення для проведення невідкладної терапії.

В яких випадках лікування зубів під наркозом неможливе?

У клініці Prime Dent не говорять про неможливість лікування зубів уві сні, а тільки про необхідність відтермінування лікування у таких випадках як:

  • прояви гострої вірусної інфекції (температура, нежить тощо);
  • контакт протягом менш 14 днів з хворими на COVID-19 або необхідності перебування пацієнта на самоізоляції;
  • загострення будь-яких хронічних хвороб;
  • вагітності;
  • недотриманні передопераційних рекомендацій пацієнтом.

Скільки це коштує?

Враховуючи специфіку такого лікування, неможливо точного визначити, яке саме лікування необхідне в кожному конкретному зубі (тільки пломба, чи необхідне лікування каналів, чи навіть взагалі видалення зуба). Тому неможливо скласти точний фінансовий план майбутнього лікування. Тільки на попередній очній консультації в клініці (не по телефону!!!), можна сказати приблизну вартість лікування. Але кінцева вартість обраховується по факту після проведених маніпуляцій, які підтверджені відповідними фотографіями, зробленими в процесі роботи лікаря-стоматолога.

Куди звертатися?

Для запису на консультацію щодо лікування уві сні в стоматології Prime Dent, або для отримання додаткової інформації, звертайтесь за телефоном:+380981349514.

Стоматологія Prime Dent знаходиться за адресою м. Луцьк, вул. Кравчука, 15 Л.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки: