Поділитись:

Попри коронакризу, на Волині активно започатковують власну справу

Вівторок, 28 липня 2020, 17:44
Попри коронакризу, на Волині активно започатковують власну справу

За підсумками першого півріччя 2020 року на Волині зафіксовано позитивну динаміку у реєстрації новостворених платників.

Найбільш вагомий ріст нових платників, які стали на облік в територіальних органах ДПС у Волинській області, відбувся у червні 2020 року. Про це інформує ГУ ДПС у Волинській область. 

Як свідчить аналітика, у червні поточного року платниками податків у податковій службі краю зареєструвалися 80 нових юридичних осіб і 556 підприємців-фізичних осіб.

«Понад шістсот нових платників протягом одного місяця в період коронакризи – перший позитивний сигнал відновлення економіки. Приємно відзначити, що навіть найбільш вразлива з точки зору започаткування бізнесу у нинішній період категорія платників – підприємці-фізичні особи, демонструють бажання працювати і сплачувати податки. Це означає, що мікробізнес позитивно оцінює умови для розвитку власних бізнес-ініціатив, зокрема податковий клімат», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Оскільки бізнес-проєкти завжди передбачають використання можливостей територіальних громад, в Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують їх керівникам подбати про інтереси місцевих бюджетів.

«А щоб процес виконання податкових зобов’язань був необтяжливим, кожен платник повинен стати активним користувачем пропонованих ДПС електронних сервісів. До речі, закон №466, який нещодавно вступив у дію, передбачає нові переваги та можливості для платників податків, які спілкуються з фахівцями податкової служби через Електронний кабінет. Тож, пропонуємо представникам бізнесу підвищувати коефіцієнт корисної дії власних проектів шляхом покращення ефективності електронного документообігу та дистанційного спілкування з фахівцями податкової служби», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково:

з початку 2020 року на облік у територіальних органах ДПС у Волинській області стали 489 нових юридичних осіб та 2997 нових фізичних осіб – підприємців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів