Поділитись:

Синоптики прогнозують спекотне закінчення липня і дощовий початок серпня

Понеділок, 27 липня 2020, 15:33
Синоптики прогнозують спекотне закінчення липня і дощовий початок серпня

В Україні після кількох днів спеки напередодні Захід та Північ накрили рясні зливи.

Наразі температура помірна, і вже без дощу, але опади, кажуть синоптики, пішли ненадовго і невдовзі повернуться. Про це інформує ТСН. 

Останні вихідні липня у столиці виявилися не досить спекотними, але водночас непередбачуваними. То накрапав дощ, за кілька секунд палюче сонце, за мить – знову похмуро. Напередодні Київ увесь день рясно заливав дощ.

Синоптикиня Наталка Діденко у Facebook теж написала про дивну погоду. Мовляв, із ранку дощу взагалі не мало б бути, а вдень він мав початися на кілька годин пізніше.

В Українському гідрометцентрі кажуть, що наступний тиждень – останній тиждень липня – буде теж погодно нестійким.

У найближчі три дні західну та південно-східну Україну очікують короткочасні дощі із грозами, на решті території обіцяють суху погоду. Вдень аж до 36 градусів на Півдні, Сході та у центрі. Лише у західних областях буде прохолодніше.

Але в останні дні липня прогнозують знову радикальну зміну погоди.

"Прохолодне вологе повітря з північного заходу Європи пошириться на всю територію країни, зумовлюючи дощі та відчутне зниження температури. Насамперед, у західних та північних областях - там 19-24 градуси. На решті території - 23-29, і лише на Півдні до 32-х. А першого-другого серпня, тобто у вихідні, спека спаде і там", – повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Валентина Лащенко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів