Поділитись:

Кози не винні: лучанин розповів, чим привернув увагу муніципалів

Неділя, 26 липня 2020, 19:30


80-річному пану Володимиру належить невелика частина будинку №7 на вулиці Галшки Гулевичівни у Луцьку. Вхід до його дому знаходиться ліворуч. За ним доріжка веде до внутрішнього двору будинку. Це двір, який днями фотографували працівники департаменту муніципальної варти. На якому за рішенням спеціальної комісії незабаром повинні "навести лад". 

Порушення правил благоустрою за цією адресою муніципали зафіксували ще 17 липня. Тоді група швидкого реагування прийшла на виклик сусідки, яка поскаржилася на дрова. Кілька важких старих колод лежать під парканом із зовнішнього боку. Пан Володимир пояснює, що деревину привіз, аби розпалювати грубку. Таким чином подружжя обігріває приміщення. Сусідка ж почала нарікати, що дрова їй заважають, і врешті викликала мунварту. По приїзді, однак, мунвартівці зосередилися на козах.

У повідомленні на сторінці муніципалів ідеться про те, що чоловік утримує кіз та здійснює їх випасання у невстановлених місцях, чим порушує п.п. 6.11.4 Правил благоустрою міста Луцька. Звернули увагу і на старі, занедбані та розвалені сараї. Зараз готують відповідне рішення виконкому для проведення демонтажу та відновлення благоустрою за вказаною адресою. 

На це пан Володимир тільки щиро знизує плечима: де ж йому випасати своїх кіз?

Кози у подружжя з'явилися шість років тому. Чоловік пояснює, що пити козяче молоко почав після інфаркту.

"Поки питимеш – будеш жити, сказали тоді мені, – згадує пан Володимир, - А хочеться ще пожити". 

Його дружина розповідає, що прихід муніципалів був для них несподіванкою. І після нього залишилося багато питань. Зокрема, що не так із випасанням кіз? Адже вони пасуться на лугу на березі Стиру, і нікому там не заважають, переконана жінка. За її словами, інспектори департаменту так і не пояснили, як "правильно" тримати таке господарство у Луцьку. 

З часу візиту муніципалів двір помітно причепурили. Попри все, виглядає він дещо занедбано. Старі похилені господарські будівлі, зроблені нашвидкуруч, вікна і двері, що залишилися тут після ремонтів, іржавий метал, який багато років лежить на невисоких дашках. Подружжя запевняє, що вони все приберуть, а кіз доведеться продати. Тільки б не довелося сплачувати штраф. 

У департаменті муніципальної варти нам пояснили, що згідно з правилами утримання свійських тварин, у Луцьку їх не можна виводити за межі домогосподарства. Таке дозволяється тільки у випадку, коли тварині необхідно надати ветеринарні послуги. Таким чином, випасати кіз можна хіба на території свого двору. 

Сараї, про які йде мова, також розташовані на комунальній землі, пояснюють муніципали. Саме тому їх доведеться знести. Оскільки старе подружжя не має відповідних ресурсів, це будуть робити силами муніципалітету. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів