Поділитись:

Безпритульних котів Луцька хочуть визнати частиною екосистеми міста

Середа, 22 липня 2020, 11:00

Відділ екології Луцької міської ради ініціював ухвалення рішення про визнання безпритульних котів частиною екосистеми Луцької міської територіальної громади, як таких, що виконують природну функцію дератизації з огляду на потенційну загрозу для людей від щурів – розповсюджувачів інфекцій.

Тож хочуть заборонити вилов безпритульних котів на території Луцької міської територіальної громади, за винятком:

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів шляхом біостерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою перевлаштування їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань, яке надає ветеринарний лікар відповідною письмовою довідкою встановленої форми.

Виловлювати безпритульних котів для повернення власникам, регулювання чисельності доручити хочуть КП «Ласка». Мова йде про загублених, покинутих, залишених без опіки і бродячих котів.

При цьому заборонено використовувати методи вилову, технічні пристрої і препарати, що травмують котів або небезпечні для їх життя і здоров'я.

Керівникам компаній радитимуть забезпечувати дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів (закриванню чи замуровуванню у цих приміщеннях, що унеможливлює вільний вихід тварини з місця перебування та позбавляє її опіки представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження), що може загрожувати їм загибеллю.

Також рекомендувати керуючим компаніям усіх форм власності не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та створити їм відповідні умови в зимовий період з метою захисту від переохолодження та обмороження.

Для стерилізації котів рекомендуватимуть звертатися до КП «Ласка».

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів