Поділитись:

Тюрма і духовна семінарія: що відомо про луцького терориста (оновлено)

Вівторок, 21 липня 2020, 12:30

Терорист, який тримає заручників в автобусі в центрі Луцька, є ще й автором книги "Філософія злочинця", випущеної у 2014-му році. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме.

Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого. Зараз чоловікові орієнтовно 39 років. Про це пише "Сила правди". 

У своїй книзі чоловік пише, що:

  • ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і "решил стать крутым". Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв'язкам батька справу закрили;
  • навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.
  • був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині;
  • після першого шестрічного ув'язнення вийшов на волю у 24 роки.

"Досье моих подвигов, собранное ментами, позволило суду впаять мне, 18-летнему, шесть лет лишения свободы. Это был мой первый срок, который я отсидел до звонка", – писав він у книжці. 

До слова, вимоги, опубліковані сьогодні у Twitter та ролик на YouTube, на сторінці у "ВКонтакті" опубліковані ще 2 і 4 роки тому.

Як дізналося «Слідство.Інфо» з власних джерел, чоловіка, який захопив автобус із пасажирами в центрі Луцька, звати Максим Кривош. Йому 44 роки, він проживає в Луцьку.

Народився чоловік у листопаді 1975 року в селищі Гай Оренбузької області (Росія). У 2015 році Кривош зареєстрував торговельний знак з підписом «Я могу». Такий же знак зображено й на книжці «Философия преступника» авторства начебто Максима Плохого, а також на футболці, в яку на фото в соцмережі «Вконтакте» вдягнений «Плохой». Зазначимо, що у своєму акаунті в твітері, де користувач Максим Плохой опублікував список своїх вимог, він також підписав себе автором цієї книги.

Відповідно до документа, який є у розпорядженні «Слідства.Інфо», у листопаді 2005 року Максима Кривоша засудили до 8,5 років за ґратами з конфіскацією майна. Статті, за якими Кривош отримав покарання, стосуються незаконних зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизму та вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або було вчинене організованою групою. Схоже про себе розповідає й «Максим Плохой» у своїй книзі. Із його слів, у 2006 році його звинуватили у бандитизмі, незаконному зберіганні зброї та самовільному присвоєнню владних повноважень чи посадового звання. Як розповідав Плохой у своїй книжці, він використовував уніформу спецпідрозділу «Беркут». Покарання він начебто відбував у Сокальській виправній колонії. До того, відповідно до книжки, також перебував за гратами – у 18 років його засудили до шести років за ґратами

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко прокоментував захоплення заручників у центрі Луцька. Також він назвав ім'я зловмисника. ІА «Конкурент» знайшло сторінку терориста в твітері. Зокрема, там він опублікував вимоги, а раніше публікував відео

Згодом на події відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів