Поділитись:

У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)

Понеділок, 20 липня 2020, 22:42
У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)

У неділю 19 липня в Гармидер ангар-stage відбулися поетичні читання одного з найвідоміших українських письменників Сергія Жадана. Захід відбувся в рамках дофестивальних подій ІІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера».

Дві нові книги презентував Сергій Жадан у Луцьку, де зібрав повні зали шанувальників поезії. За словами автора, йому дуже приємно бачити людей наживо, а не спілкуватися з читачами через екран монітора.

Навесні у видавництві MERIDIAN CZERNOWITZ вийшло дві книги автора – поетична збірка «Список кораблів» та п'єса «Хлібне перемир'я». Власне з ними він й завітав до Луцька. Проте під час зустрічі читав поезію різних років, як давню, так і зовсім свіжі тексти, написані під час карантину.

«Цю зустріч ми планували організовувати в квітні, але потім з усіма нами стався карантин. Ми разом чекали – і організатори, і відвідувачі мистецьких подій, – на оживлення культурного життя. Нарешті карантинні вимоги трішки послабили, і ми відразу почали домовлятися із Сергієм Жаданом про нову подію. Так, вона уже зовсім інша, аніж планувалось, але від того не менш важлива. Хтось почув, що у автора вийшли дві нові книги, хтось скучив за емоціями й атмосферою літвечорів, а ми відчули, наскільки потрібні і людям, і авторам «Фронтера» й подібні зустрічі. Тому дуже приємно бачити тут усіх присутніх. Хоч вони і ховаються за масками», – зазначила директорка Елла Яцута.

Із затамуванням подиху лучани слухали автора, часом тихенько проговорюючи рядки улюблених віршів. Сильні тексти з початку війни та емоційне читання змусило кількох глядачів навіть заплакати.

На обох презентаціях автор не лише зібрав повні зали, а й овації. Проводжали його зі сцени стоячи. Всі охочі мали нагоду взяти автограф у письменника та зробити світлину на згадку.

«Я дякую вам за те, що в такий складний час ви приходите. Дуже важливо зараз розвивати та підтримувати культуру. Спасибі за те, що робимо це разом», – звернувся Сергій Жадан до гостей та організаторів й пообіцяв обов'язково завітати до Луцька ще.

До слова, перед презентацією письменник вперше відвідав Музей сучасного українського мистецтва Корсаків та залишився враженим від побаченого.

«Це дійсно щось неймовірне. В Україні такого музею більше немає», – поділився в думками Сергій Жадан.

У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)У Луцьку виступив Сергій Жадан (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів