Поділитись:

Карантин позбавив дітей із інвалідністю в Луцьку занять із реабілітації (ВІДЕО)

Неділя, 19 липня 2020, 09:30
Карантин позбавив дітей із інвалідністю в Луцьку занять із реабілітації (ВІДЕО)

У Луцьку ще у березні закрили на карантин єдиний заклад, де проводять реабілітацію малюків із інвалідністю, йдеться у сюжеті ТСН.

11-річний Марко усміхається, коли згадує про вихователів та друзів із реабілітаційного центру. Їх хлопчик із важкою формою ДЦП не бачив чотири місяці.

“Чотири місяці для таких дітей — це дуже непросто. Тому що це не один крок назад, бо це може бути десять кроків назад, які нам даються великими зусиллями”, - каже мама хлопчика Ірина Жур.

Єдиний у Луцьку центр безкоштовної реабілітації передбачає щоденну роботу спеціалістів різних галузей. Тут дітей із ДЦП вчать ходити та розмовляти тих, хто не може вимовити й слова. Запорука успіху — безперервність занять.

Мама Марка за час карантину помітила негативні зміни в поведінці сина. Дитина стала різко реагувати на людей, зміну обстановки. Подібні зміни помічають й інші батьки, хоча й намагаються займатися вдома самостійно.

“Таке враження, що нас немає — й нема. Про нас згадувати не треба, запитувати що ми і як ми”, - каже Світлана Косинець, мама Максимка.

Батьки просили фахівців центру відновити заняття поза його межами. Але там кажуть, що виїздити до вихованців додому їм заборонено.

Нині єдина альтернатива для дітей із інвалідністю — це приватні заняття. Одна година з реабілітологом стартує від 150 годин. А таких занять потрібно на тиждень кілька.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів