Поділитись:

Талія не ширша, аніж 70 сантиметрів, - луцький гінеколог про жіноче здоров’я

Неділя, 19 липня 2020, 17:30
Талія не ширша, аніж 70 сантиметрів, - луцький гінеколог про жіноче здоров’я

Надмірна вага, а саме вісцеральний жир, який накопичується в ділянці живота поруч внутрішніх органів, часто стає причиною багатьох недуг. Тож слідкувати за сантиметрами на талії — це не просто про красу, а й про здоров’я.

Про це розповіла в ефірі програми «Запитай у лікаря» телеканалу «Аверс» кандидат медичних наук, завідувачка відділення гінекології КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» Наталія Голюк, пишуть “Волинські Новини”.

Вона стверджує, що запорука хорошого самопочуття та гарного настрою жінки — це здоровий спосіб життя, спорт у межах розумного, правильне харчування, достатнє виділення мелатоніну, тобто здоровий сон, і, звісно, профілактичні огляди в гінеколога.
 

“Життя – це рух. Фізичні навантаження мають бути у вигляді бігу, йоги, стрейчингу, плавання. Щодо харчування, то варто запобігати метаболічним виявам – ожирінню, тому що вісцеральний жир, який накопичується в ділянці передньої черевної стінки, має дуже погані наслідки. Ширина талії у жінки після 40 років має бути не більш як 70 сантиметрів. Далі починаються проблеми, які ведуть за собою інсулінорезистентність, виникнення цукрового діабету ІІ типу, ураження судин, а далі – інсульти, інфаркти. Спорт, здорове харчування, не курити й не вживати алкоголь – це не тільки основа основ, а ще й хороша енергетика в сім’ї”, - підкреслила лікар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів