Поділитись:

У Черкасах інсценували вбивство заступника мера: замовником виявився депутат

Субота, 18 липня 2020, 00:11

Правоохоронці запобігли замовному вбивству заступника мера Черкас Юрія Ботнара, замовником виявився депутат міської ради.

Про це пише Корреспондент.net.

Українські правоохоронці знову відзначилися, інсценувавши вбивство. Цього разу голлівудські інтриги розгорнулися в Черкасах. Зник заступник міського голови Юрій Ботнар. У результаті виявилося, що його вбивство було інсценоване, після чого затримали місцевого депутата, який замовив чиновника.

Легенда

"Сьогодні вранці на робочому місці не виявили заступника міського голови Юрія Ботнара. За інформацією його дружини і батька, вчора, близько 19:30, в районі міської ради чиновник відійшов від свого авто на якусь зустріч. Після цього його телефон відключений, а сам Юрій Андрійович не виходить на зв'язок і невідомо, де знаходиться", – написав у Facebook мер Черкас Анатолій Бондаренко.

33-річний Юрій Ботнар – заступник черкаського міського голови, депутат обласної ради та керівник обласної організації ВО Свобода.

Увечері того ж дня, коли мер Черкас заявив про зникнення заступника, в Офісі генпрокурора повідомили, що співробітники ДБР і СБУ провели спецоперацію і затримали депутата Черкаської міськради за організацію умисного вбивства заступника мера.

За даними слідства, розквитатися з Ботнаром депутат вирішив через особистий конфлікт і корисливе спонукання. За грошову винагороду він організував його умисне вбивство. Для цього знайшов посередника, якому доручив підібрати виконавця убивства, і заплатив завдаток.

Під час спецоперації правоохоронці провели імітацію убивства і після передачі грошей затримали його організатора. Ім'я депутата правоохоронці не назвали. Усе виглядало так, як нібито заступника мера Черкас викрали, вбили, а тіло закопали.

Замовник

Замовником убивства називають місцевого депутата Максима Шадловського. Шадловський – депутат міськради від Партії вільних демократів, яка була колись створена бізнесменом Михайлом Бродським, але пізніше перейшла під контроль попереднього мера Черкас Сергія Одарича.

У 2018 році Шадловський став першим заступником освітнього департаменту мерії. Хоча раніше, до депутатства, працював продавцем косметики і тренером з боксу.

Конфлікт між Шадловським і Ботнаром, як кажуть місцеві журналісти, виник через перерозподіл сфер впливу, також у ньому нібито замішані чини місцевої поліції.

"Я не знав. Усе виглядало так, ніби він, правда, зник. Мені о 7-й ранку зателефонувала дружина Юрія в сльозах і сказала, що він зник. Я відразу підняв начальника управління Нацполіції, почалися пошуки. І ми вже через годину-дві по камерах знайшли автомобіль, у якому Юрій рухався, ну а потім уже ситуація прояснилася. Думаю, що спочатку і його дружина була не в курсі", – розповів виданню Страна.юа про інсценування Анатолій Бондаренко.

Сам Ботнар у Facebook написав: "Друзі, я живий і здоровий. Прошу вибачення у рідних і близьких. Спасибі всім, хто хвилювався".

Кажуть, що замах готували ще навесні – правоохоронцям стало відомо про нього наприкінці травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 лютого 2024
22 лютого 2024
13 лютого 2024
11:18
25 січня 2024
25 грудня 2023
15 грудня 2023
11 грудня 2023
28 листопада 2023
18:13
26 листопада 2023
25 листопада 2023
14:33