Поділитись:

Вакцина від COVID-19 : повідомляють про успіхи в лікуванні

Четвер, 16 липня 2020, 01:27
Вакцина від COVID-19 : повідомляють про успіхи в лікуванні

Вакцина американської компанії  Moderna успішно пройшла першу стадію клінічних випробувань. В учасників дослідження виявили появу імунітету до хвороби.

Результати, оприлюднені Медичним журналом Нової Англії, продемонстрували, що вакцина має легкі побічні ефекти – втому, озноб, головний біль, біль у м’язах та у місці ін’єкції. Про це пише Суспільне з посиланням на CNN .

Наприкінці липня має розпочатись остання фаза клінічних випробувань вакцини, після чого органи з регулювання вирішать, чи варто починати виробництво вакцини. У компанії заявили, що у разі успішних випробувань зможуть постачати близько 500 мільйонів доз на рік.

"Компанія знаходиться на шляху до того, щоб забезпечити постачання приблизно 500 мільйонів доз на рік і, можливо, до 1 мільярда доз на рік, починаючи з 2021 року", – йдеться в оприлюдненому пресрелізі Moderna.

Метою першої фази випробувань, під час якої препарат вводили невеликій кількості осіб, було дослідити безпеку вакцини, а також імунні реакції людей, що брали участь у тестуванні. На другому етапі клінічне дослідження розширять та нададуть вакцину людям, які мають відмінність за такими характеристиками, як вік та фізичне здоров’я. На третьому етапі вакцину отримають тисячі людей, завдяки чому буде можливо ще раз перевірити її ефективність та безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів