Поділитись:

"Йо*аний коронавірус" і вбиті коти: історія боротьби з хворобою і ... людьми

Середа, 15 липня 2020, 19:30

Сильна втома, втрата нюху та смаку, температура, але найстрашніше – люди.

Саме так описала свою боротьбу з коронавірусом практичний психолог з Волині Юлія Шпачук. Історію вона опублікувала на сторінці у фейсбуці. 

Жінка розповіла: почалося усе з того, що її чоловік Дмитро відчув біль у суглобах, згодом – головний біль. А через деякий час сильну втому відчула й сама Юлія. На щастя, їхній маленький син Ренат не заразився. До слова, за кілька днів до цього дитині робили щеплення АКДП (адсорбована коклюшно-дифтерійно-правцева вакцина), тому жінка припустила, що він міг не заразитися саме завдяки цьому. 

День перший

Юлія розповіла, що зранку відчула таку втому, наче зовсім не спала. Чоловік був на роботі, вони залишилися вдома із сином удвох. 

"Ближче до обіду, коли я якраз годувала грудьми Рената, відчула, як мене морозить, тоді я зрозуміла, що щось не те. Встати за термометром не було можливості, а Ренат їв більш ніж годину. Чомусь в мене з очей покотилися сльози, відчуваючи неладне, я ловила їх в долоню, щоби жодна сльоза не впала на дитину. Нарешті Ренат заснув і я поміряла температуру: її не було, а мене продовжувало трусити і обкидати холодом, плюс шалено боліла голова, "ламало" кістки, в розпачі я подзвонила мамі, вона приїхала з роботи і одразу протягла мені медичну маску. Тепер я розумію, що це було дуже правильним рішенням, що можливо врятувало від зараження інших членів родини", – написала Юлія. 

Через деякий час вона знову поміряла температуру – 37,5. З чоловіком домовилися: якщо температура не спаде до наступного дня, поїдуть здавати проби на коронавірус. 

День другий

Температура так і не впала. Як виявилося, у чоловіка Дмитра температура також була. "Парацитамол" не допомагав, і після телефонних консультацій з лікарями Юлія з чоловіком поїхали здавати проби на коронавірус: 

"Спробували перевести Рената на суміш, та він пів дня проплакав, відмовляючись від пляшечок, довелося продовжувати годувати грудьми, щоб не травмувати дитину ще більше. Далі було очікування..." 

День третій 

Температура трималася, інколи підвищувалася до 38,1.

"Я переживала, що ще трохи і не зможу годувати грудьми. У той день моїй мамі виповнилося 45, ввечері ми мали святкувати, та, на жаль, нам повідомили, що в нас позитивний результат на Covid-19", – зазначила жінка. 

Із її слів, ні в батьків, ні в сина коронавірус не підтвердився. 

"Тепер у нас було одне найважливіше завдання: не заразити більше нікого. Маски, що змінювалися регулярно, дезіфекція будинку бактерицидною лампою, хлоровані ручки на дверях, антисептики на кожному кроці та ніякого контакту з власними очима, носом та ротом", – розповіла вона. 

День четвертий

Юлія розповіла: коли дізналися про результати, страшенно переживали за Рената й інших членів родини. 

"Так ридала я востаннє лише тоді, коли дізналася, що помер дідусь. Тоді я ще не знала, що нас чекає щось страшніше за коронавірус у ці дні", – написала вона. 

День п'ятий 

Повністю пропав нюх і смак, але температури вже не було. Та почалося дещо гірше за коронавірус, запевнила жінка, – це люди. 

"До нас доходили в телефонному режимі всі, я повторю, всі чутки на кшталт Юля помирає, Юля й Діма при смерті, вже підключили до ШВЛ, всі родичі хворі на коронавірус, заразили сусіда (в якого, до речі, була звичайна застуда, і я не пам‘ятаю, коли його бачила). Я була в шоці, люди видають бажане за дійсне чи як. Дуже прикро, що живу з ними на сусідніх вулицях, а з деким – на одній", – розповіла вона.

День шостий

Юлія на всякий випадок старался не контактувати з домашніми улюбленцями, тому двох її рудих котів годувала мама. Одного вечора вони вже не повернулися додому. Як зазначила жінка, їх вбили сусіди, мовляв, коти розносять заразу. 

День сьомий 

Юлія з Дмитром поїхали повторно здавати аналіз на коронавірус: у чоловіка вже був негативний результат, а в жінки – ні.

"Я була здивована сама собі, наскільки сильний в цієї людини самоконтроль і свідомість, коли навіть серед ночі, почухавши око, я бігла бризкати руки санітайзером, щоб випадково не занести вірус зі своєї слизової оболонки Ренату, який спокійно спав на мені або на Дімі. Любов сильніша за природні інстинкти і потяги...справжня любов!" – написала жінка.

День восьмий 

Юлія розровіла, що люди шарахалися її з чоловіком навіть тоді, коли вони їхали в авто. Сусіди вдавали, що не бачать її, забирали своїх дітей, змугували їх прикриватися руками, дивилися на неї, як на прокажену.

"Ви так боялися коронавірусу, що стали гіршими, ніж він. Задумайся, чи зможеш встояти ти, коли воно прийде посеред ночі, а, можливо, і вдень? Воно не спитає, без стуку і шуму, чи зможеш встояти ти? Чи зробиш ти, як і я, все для того, щоб не заразити нікого? Чи буде твій самоконтроль настільки ж сильним?" – наголосила жінка. 

Попри це, жінка вірить, що да таких людей їхнє ставлення повернеться бумерангом. 

"Якщо існує потойбічний світ, довіряючи теорії, що мертві душі – серед нас, то я відчула, напевно, те ж, що відчувають вони, коли життя проходить повз тебе, а ти просто спостерігаєш, ніхто тебе не бачить, ти не чуєш ні смаків, ні запахів, життя зупинилося. Те, що ти хвора на заразу, від якої немає ліків, оптимізму не додавало. Дякую тим людям, які продовжували вітатися, підтримували, друзям, які писали і телефонували, всім, хто запитував, чи потрібно щось. Справді: світ не без добрих людей, і ви тому приклад!!!" – написала Юлія. 

День дев'ятий

Повернулися смаки і трохи – запахи.

"Ще ввечері чула, як якась тварюка волала під моїм будинком "йо*аний коронавірус". Це стало останньою краплею і точкою відправки для мого одужання. Так, саме одужання, бо такої злості, такої єдності зі своїм "я" давно не відчувала. Вдивляючись в темряву, у вікно, я прийняла свій коронавірус у прямому і переносному значеннях, в голові крутилися слова дідуся: "Ніколи не забувай, хто ти є!"... Деякі філософи схиляються до думки про демонічне походження коронавірусу, тоді мій демон має бути сильнішим і мені зараз потрібні всі його ресурси, – подумала я!" – написала жінка. 

День десятий

Повернувся нюх і енергія.

"Здавалось, що ти можеш буквально все", – поділилася Юлія відчуттями. 

День одинадцятий і дванадцятий 

Дмитру вже повідомили, що в нього вже шість днів негативний тест на коронавірус.

День тринадцятий 

Відчувався шалений приплив енергії. Юлія повторно здала аналізи. 

День чотирнадцятий 

Очікування тестів.

"Ренат вже звик до батьків в масках і тепер вміє розрізняти емоції лише за очима", – зазначила жінка. 

День п'ятнадцятий

У Юлії – негативний тест на коронавірус. Вона одужала.

"Дивно, як коронавірус змінив мій психологічний стан на краще тоді, коли я перестала з ним боротися, прийняла його і перемогла, точніше коронавірус тепер – частина мене, тільки вже психологічно, як нагадування мені про мою силу! А ще я ніколи так не любила своє тіло, як люблю зараз, воно прекрасне, мій організм – справжнє диво, пережити вагітність, гострий бронхіт, синусит, пологи, коронавірус – і все це менш ніж за рік. Я обожнюю себе та свою генетику! Я люблю це життя!" – завершила свою розповідь Юлія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів