Поділитись:

В ОДА розглянуть питання відновлення міжобласних перевезень

Середа, 15 липня 2020, 11:10
В ОДА розглянуть питання відновлення міжобласних перевезень

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко зустрівся із перевізниками, які прийшли в обласну державну адміністрацію з проханням відновити міжобласні перевезення.

Як запевняють перевізники, через карантинні обмеження вони доведені до відчаю, адже, попри заборону працювати, змушені платити податки. Лише податок на землю та нерухомість скасували на один місяць у березні. Навіть після того, як з 1 червня перевезення частково відновили, працюють у збиток, – повідомили у відділі інформаційної політики ОДА. 

Нагадаємо, що у зв’язку з карантином через пандемію коронавірусу в Україні з 18 березня діють обмеження на пасажирські перевезення міжобласного значення. На Волині через складну епідеміологічну ситуацію, окрім міжобласних, заборонені  міжміські в Ратнівському, Камінь-Каширському та Шацькому районах, та частина приміських на окремих територіях, де таке рішення прийняли місцеві ради. Це зумовлено високим рівнем захворюваності, який спостерігався на Волині упродовж останніх тижнів.

Нині ж, як зауважив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, ситуація дещо покращилася, тож у порядок денний чергової регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайний ситуацій, що відбудеться завтра, включено питання відновлення міжобласних перевезень.

«Ми спілкувалися з головним державним санітарним лікарем області з цього приводу. Завтра (15 липня, – К.) відбудеться розширене засідання комісії з питань ТЕБ та НС, у якому візьмуть участь й депутати обласної ради, де розглянемо це питання. На мою думку, будемо послаблювати карантинні обмеження. Зокрема, дозволимо міжрайонні перевезення, де це було заборонено. Міжобласні, звичайно, також розглянемо, але проконсультуємося у Кабміні, чи можна зараз це зробити з нашими показниками, які на сьогодні не погані», – сказав Юрій Погуляйко.

Окрім того, очільник області запропонував присутнім взяти участь у засіданні, де це питання оговорюватимуть колегіально, адже рішення ухвалюється не одноосібно, а усіма членами комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
12 лютого 2024
04 серпня 2023
14 липня 2023
19:32
13 липня 2023
29 березня 2023
14 березня 2023
07 березня 2023
04 січня 2023
01 листопада 2022
15:22