Поділитись:

Вперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставків

Вівторок, 14 липня 2020, 06:54
Вперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставків

На очисних спорудах КП “Луцькводоканал” проводяться роботи для їх модернізації.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

Директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк повідомив, що тут, вперше за 47 років, було розпочато роботи з очищення біологічних ставків. Такі заходи дозволять забезпечити кращу фільтрацію стоків та знизять навантаження на очисні споруди. Додаткове прискорення зневоднення мулових майданчиків та очистки зворотніх мулових вод вдасться забезпечити за рахунок спеціальних речовин-коагулянтів.

Окрім того, було замінено старе обладнання на нове, зокрема: на повітряно-муловій станції встановлено нову повітродувку KUBICEK, замінено насосний агрегат, відремонтовано двигун, покрівлю та ін. До кінця цього року передбачено заміну насосних агрегатів на повітродувно-муловій станції, насосній станції сирого осаду та насосній станції рециркуляції, реконструкцію дренажної насосної станції під встановлення обладнання дозування реагентів для очистки стічних вод, заміну вентиляційної системи.

На сайті міськради зазначають, що перша черга очисних споруд була введена у експлуатацію 1973 року, друга – 1978 року. На жаль, протягом цього часу не відбувалося кардинальних фінансових вкладень в оновлення обладнання, очистку біоставків.

Окрім того, наступного тижня планується проведення презентації проєкту комплексної реконструкції очисних споруд. Для цього у співпраці з Європейським інвестиційним банком планується отримати кредит у розмірі 11 млн євро. 

В свою чергу, директор КП “Луцькводоканал” додав, що першочергово планується реконструювати усю будівельну та технологічну частину. Планово має бути збудована станція зневоднення сухого осаду, що дозволить перейти від мулових карт до більш сучасної та закритої технології роботи.

“За умови підписання субкредитного договору на початку наступного року зможемо оголосити тендер на реконструкцію очисних споруд. Це надзвичайно велика кількість об’єктів, масштабні та складні роботи, до яких буде залучено європейські компанії із необхідним досвідом. В Україні за останні 30 років не було побудовано жодних споруд такого масштабу”, – зазначив Віктор Гуменюк.

Вперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставківВперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставківВперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставківВперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставківВперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставківВперше за 47 років: “Луцькводоканал” почав роботи з очищення біологічних ставків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024