Поділитись:

Вигрібні ями, ливнівки і сморід: коли та як каналізують Вишків

Понеділок, 13 липня 2020, 14:01
Вигрібні ями, ливнівки і сморід: коли та як каналізують Вишків

Мікрорайон Вишків у Луцьку розташований за два кілометри від цетру міста. Однак багато тутешніх приватних садиб досі не мають централізованої каналізації, а замість неї в кожному господарстві є вигрібна яма, що наповнюється відходами щотри місяці і потребує викачування, яке коштує майже тисячу гривень.

Очільник "Луцькводоканалу" Віктор Гуменюк запевняє: технічна можливість зробити централізовану каналізаційну мережу на Вишкові є:

"Головне, щоб люди самоорганізувалися, визначалися з кількістю тих людей, які готові приєднатися, хто це буде. Далі запросити проєктанта, який оцінив би об’єм цих робіт, сказав, скільки це буде вартувати і які технічні рішення будуть ухвалені. В Україні підкнючення до мереж води здійснюється за рахунок людей. Якщо вони бажають це зробити, вони повинні це все профінансувати".

 

Своєю чергою голова громадської організації "Розвиток мікрорайонів міста" Наталя Грушка, каже: вони вже готують на розгляд міськради програму про каналізування приватного сектору Луцька і готові до фінансової співпраці.

Перший заступник Луцького міського голови Григорїй Недопад зазначив: в планах зробити мережу каналізування на Вишкові є. Але це потребує часу і грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів