Поділитись:

Письменник знайшов дивний вірш серед питань на ЗНО

Понеділок, 13 липня 2020, 14:54
Письменник знайшов дивний вірш серед питань на ЗНО

Український письменник, критик, перекладач Іван Андрусяк не зміг встановити автора вірша, який був представлений для тестування учнів. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Де його "відкопали"? Хто його автор? У чому "таємний задум" його з'яви в такому відповідальному тесті? Міністерство освіти і науки України надто вже вперто й підозріло мовчить з цього приводу..." – зазначив він. 

Письменник знайшов дивний вірш серед питань на ЗНО

Письменник зазначив, що його "цей відверто слабенький "стишок" збентежив", він намагався встановити автора, але марна справа. 

"Маю підозру, що це "творчість" самих укладачів питань для ЗНО. Якщо так – то на якій підставі вони його в тест "просунули"? Якщо ні – то чому приховують автора?" – ставить питання Іван Андрусяк. 

Проте, зауважив письменник, в цьому завданні на ЗНО є іще гірше: "правильна" відповідь, яка чомусь пов'язує цей текст з "Чарами ночі" Олександра Олеся. Хоча насправді вони жодним чином між собою не пов'язані. 

"Я маю тяжку підозру – яку неможливо довести, ясна річ, – що це було "секретне питання для своїх"; себто цьогорічний тест містив "корупційну складову". Маю прохання до шановного освітнього омбудсмена: Сергій Горбачов, будь ласка, допоможіть випускникам і їхнім батькам підтвердити або розвіяти підозри, а літературній громадськості – встановити автора цього "шедебра", – наголосив Іван Андрусяк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів