Поділитись:

Синоптики попереджають про підвищення рівню води на Волині

Неділя, 12 липня 2020, 07:03

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про підвищення рівнів води в Україні у зв'язку з опадами.

"11-13 липня, при подальшому підвищенні рiвня води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см, на р. Прип'ять в створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше перевищення небезпечної відмітки затоплення сільгоспугідь, господарських споруд, присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського району у Волинській області", - пише Укрінформ з посиланням на пресслужбу ДСНС.

Окрім цього, ввечерi 11 та впродовж 12-13 липня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-1,3 м над рiвнями 10 липня на 08 годину. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

На фонi пiдвищеної водностi на р.Стрв'яж бiля с.Луки (Самбiрський р-н Львiвська обл.) можливий початковий вихiд води на заплаву.

Також повідомляється, що у зв’язку з опадами, мiсцями значними, 12-13 липня на рiчках басейнiв Прута i Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдвищенням рiвнiв води на 0,2 - 0,7 м над рiвнями 11 липня. В гiрських районах iснує загроза сходження селевих потоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів