Поділитись:

Підтоплені гектари полів: на Волині рятують урожай (відео)

Понеділок, 06 липня 2020, 15:00
Підтоплені гектари полів: на Волині рятують урожай (відео)

Жителі Шацького, Старовижівського, Любешівського, Камінь-Каширського і Ратнівського районів потерпають від найбільшої за останнє десятиріччя літньої повені.

В області, зі слів заступника керівника регіонального Офісу водних ресурсів Ростислава Кравчука, підтоплено 24 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, частину житлових будинків і господарських споруд, – інформує Суспільне. 

У Заболотівській ОТГ підтоплено близько 70 % присадибних ділянок. 

Голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський каже: найбільше постраждали від літньої повені жителі сіл Заболоття і Тур.

"Великі збитки для підсобних селянських і фермерських господарств, для наших кооперативів. На сьогодні майже 2,5 тисячі гектарів сіножаті, ріллі, зернових культур, картоплі підтоплено. Вода стоїть у хатах", – розповідає голова громади.

Біди наробили аномальні дощі, кажуть в районному управлінні водного господарства. За останню декаду червня випала подвійна місячна кількість опадів. Насосна станція та обвідні канали не осилюють таку кількість води.

Обласні чиновники називають ще одну причину повені у північних районах.

"Меліоративна система, яка була побудована в 60-70-х роках, дуже довго не чистилася", – каже заступник начальника регіонального Офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук.

З 14 шлюзів, які є у районі, 7 потребують капітального ремонту, розповів заступник голови райдержадміністрації.

"Це в межах 500 тисяч тільки один шлюз. Потрібно ремонт електродвигунів. Кожен такий коштує 25 тисяч. Еквівалент нам треба близько 3 мільйонів гривень", – розповідає Андрій Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів