Поділитись:

Хорватія вимагатиме від українців тест на Covid-19 або 14-денну ізоляцію

Субота, 11 липня 2020, 15:07

Хорватія ухвалила рішення про необхідність обов’язкової 14-денної самоізоляції для громадян третіх країн, зокрема і для українців.

Про це повідомив у твітері посол України у Хорватії Василь Кирилич.

"В ніч на 11.07 Хорватія прийняла рішення про обов‘язковість 14-денної самоізоляції для громадян третіх країн, в т.ч. для України, які в‘їжджають до РХ. У разі наявності тесту на Covid-19 не давніше, як 48 годин, – без самоізоляції. Детальніше згодом", – йдеться у повідомленні.

Згодом у посольстві уточнили деталі нових правил.

Інститут охорони здоров'я Хорватії 10 липня 2020 року ухвалив рішення про те, що усі громадяни третіх країн, які мають підставу на в’їзд до Республіки Хорватія з таких мотивів:

  • з особистих невідкладних причин (напр., мають приватну власність в Хорватії) повинні пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Самоізоляція може бути скорочена до 7 днів, якщо особа за власні кошти через сім днів після прибуття в Хорватію здасть забір матеріалу з носа і горла та отримає негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2;
  • особи, які в’їджають в Республіку Хорватія з туристичною метою, або іншою діловою метою та заради навчання можуть в’їхати до Хорватії без обов’язкової 14-денної самоізоляції, за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який, тест, є не давніший, як 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід) або з обов’язком 14-денної самоізоляція за відсутності ПЛР-тесту.

Нагадаємо: Хорватія була єдиною країною ЄС, яка впускала українських туристів без обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів