Поділитись:

Через незаконну вирубку лісів на Прикарпатті проводять масові обшуки

Субота, 11 липня 2020, 01:51
Через незаконну вирубку лісів на Прикарпатті проводять масові обшуки

Поліцейські Івано-Франківської області провели 14 обшуків на територіях лісових господарств.

Про це пише Громадське з посиланням на пресслужбу поліції області.

Слідство встановило, що посадовці цих господарств зловживали своїм службовим становищем. Вони у злочинній змові з підприємствами, які заготовляли ліс, вносячи неправдиві відомості до офіційних документів, незаконного вирубували ліс.

Правоохоронці встановили ряд людей, які, ймовірно, причетні до вчинення цього кримінального правопорушення. Триває досудове розслідування. Справу порушили за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає до шести років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також штраф.

9 липня правоохоронці також провели 14 обшуків на лісництвах та у помешканнях підозрюваних.

Під час обшуків у одному із гірських районів Прикарпаття поліцейські виявили та вилучили значну кількість деревини різних порід без документів про походження і без чіпів електронного обліку.

Також поліцейські провели обшуки на пилорамах на предмет законності їх роботи. Під час рейду правоохоронці виявили також значну кількість деревини різних порід без документів.

Нагадаємо, 25 червня прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу «за фактами масового знищення рослинного світу». Нібито саме це спричинило паводок у регіоні.

Наприкінці червня Державне бюро розслідувань оголосило про підозру у службовій недбалості посадовцям Воронівського лісництва ДП «Рогатинське лісове господарство» на Івано-Франківщині. Вони могли розікрасти деревини на 1,9 млн грн.

 Через незаконну вирубку лісів на Прикарпатті проводять масові обшукиЧерез незаконну вирубку лісів на Прикарпатті проводять масові обшукиЧерез незаконну вирубку лісів на Прикарпатті проводять масові обшуки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів