Поділитись:

На Волині хвороба «скосила» оленів

П'ятниця, 10 липня 2020, 14:32
На Волині хвороба «скосила» оленів

Наприкінці червня на території ДП ЛМГ "Звірівське" та  ФГ "Урочище Корея" Ківерцівського району зареєстровано падіж оленів.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі на Волині. 

Спеціалістами Ківерцівської районної державної лікарні ветеринарної медицини здійснено виїзд у вищевказані господарства, де в ДП ЛМГ "Звірівське" від оленя плямистого, а у ФГ ",Урочище Корея’" – від оленя благородного відібрано патологічний матеріал та направлено до Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для мікробіологічного дослідження та дослідження на чутливість до антибіотиків.

В обох випадках, відповідно до звітів про результати дослідження патологічного матеріалу, виділено збудник пастерельозу.

Пастерельоз – бактеріальна хвороба багатьох свійських та диких тварин, що характеризується при гострому перебігу ознаками септицемії й геморагічного діатезу, при підгострому та хронічноному – крупозною або катаральною пневмонією. 

У господарствах проводяться заходи щодо ліквідації цього захворювання. Заплановано засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ківерцівській райдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024