Поділитись:

У Луцьку відбудуться сімейні поетичні читання Коробчуків

Четвер, 09 липня 2020, 19:28

У неділю, 12 липня, о 16 годині, в Луцькому міському молодіжному центрі (поблизу іподрому) відбудеться перша літуратурна подія в рамках передфестивальних заходів ІІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера».

Лучани матимуть нагоду почути поезію від Павла та Петра Коробчуків, –  повідомляють організатори.

Петрів день, або ж свято Петра і Павла, вважається поворотним днем літа, коли природа і люди починають готуватися до осені і сіножаті. Часи змінилися,
традиції лишаються.

«Ми не знаємо, що принесе осінь 2020, але знаємо, як всі засумували за живим спілкуванням з авторами», – вважають організатори.

На Петра і Павла волинські письменники Петро і Павло Коробчуки читатимуть вірші, розкажуть, як література стала почесним членом їхньої родини і чи можна в сім’ї поета стати кимось іншим. До слова, читання відбудуться в день народження Павла, тож охочі можуть привітати улюбленого поета.

Петро Коробчук – письменник, перекладач, літературний критик і редактор. Протягом життя мав майже два десятки псевдонімів і десяток видань. Веде досить розмірене непублічне життя поета, дослухаючися до ритмів Луцька. У своїх текстах іронічний та лаконічний.

Павло Коробчук на батькових книжках і порадах, у дворах зеленого і забіякуватого району ДПЗ почав формуватися як автор. Живе у Києві, але волиняни завжди у текстах відчувають луцькість і впізнають знайомих. Письменник, журналіст і музикант, слемер і ведучий минулорічної «Фронтери» вміє дивувати і заряджати аудиторію.

Тож організатори запрошують охочих на захід, який відбудеться за підтримки Українського культурного фонду та Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради. Під час літературних читань буде дотримано усіх заходів безпеки, а учасників просять взяти з собою маски.

Довідка:

Український культурний фонд – державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України. сайт: ucf.in.ua facebook: https://www.facebook.com/ucf.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів