Поділитись:

Чи захищає страховка від коронавірусу

Вівторок, 07 липня 2020, 04:26

Страхові компанії підтвердили те, що їхні поліси автоматично включають можливі витрати при лікуванні від коронавірусу.

 У низки страхових під час пандемії з’явився і окремий продукт – медичне страхування на лікування та перебування в лікарні під час терапії коронавірусної хвороби. Про це інформує "Твоє Місто".

Якщо у вас вже є страховий поліс, ще раз уважно перечитайте умови договору, а саме – що вважається страховим випадком. Або зателефонуйте у свою страхову компанію, де вам скажуть, чи ваш поліс покриває такі страхові випадки як лікування на випадок захворювання на Covid-19, тривала госпіталізація унаслідок Covid-19 тощо.

Так само ці витрати можуть покривати і лайфові поліси з медичною частиною – ті, у яких страховими випадками визначені тривала госпіталізація і лікування. Дві найбільші лайфові компанії підтвердили таку можливість у телефонній розмові.

Якщо ж у страховій компанії кажуть, що ваш поліс не включає такі ситуації, то поговоримо про нові страховки на випадок Covid-19.

Хоча ці поліси у різних компаніях часто подібні між собою, та є відмінності і моменти, на які варто звернути увагу. По-перше, це розмір страхового захисту. Адже за рівних умов страхового платежу – вартості страховки – можуть бути різні розміри страхового захисту – суми, що вам виплатять при настанні страхового випадку. Суми виплат коливаються від 10 до 200 тисяч гривень і залежать від таких факторів:

  • розмір страхових платежів;
  • ваш вік;
  • які саме страхові випадки включені в страховку;
  • терміну дії полісу.

 

Друга відмінність – регулярність, з якою ви робитимете страховий платіж. Це може бути і разовий, і щомісячний платіж. Його сума становить від 130 до 500-600 гривень.

По-третє, терміни полісу також різняться і становлять від трьох місяців до одного року. Тут вибирайте на власний розсуд.

Четверте, на що слід звернути увагу, це те, що, власне, вважається страховим випадком. Тут виділю дві великі групи полісів:

  • поліси, за якими страховим випадком є смерть або інвалідність унаслідок Covid-19;
  • поліси, за якими страхові випадки – захворювання і госпіталізація пацієнта.

У другому випадку страхова компанія виплачує певні суми за перебування в лікарні. Але, що важливо, виплати здійснюються вже після отримання виписки з лікарні, а лікування удома – не враховується.

Обрати краще варіант полісу, що містить обидві опції.

Також при виборі страхової компанії звернуть увагу, людей якого віку там страхують. Зазвичай ідеться про вік від 3-х до 60-70-ти років, тож якщо ви хочете застрахувати батьків, потрібно знайти відповідну компанію.

Більшість страхових компаній оформляють такі поліси в електронній формі – тож вам не потрібно буде їхати в офіс, щоб заповнювати всі документи. Це зручно.

Окрім того, майже в усіх проаналізованих компаніях не потрібно медичної довідки на момент оформлення страхового полісу.

Важливим моментом є і те, коли страховий поліс починає діяти. Цей термін коливається від 3-х до 14-ти днів. Також не всі страхові компанії готові страхувати медичних працівників.

Що б ви не вибрали – будьте здорові! І вміло управляйте вашими фінансами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів