В Атлантичному океані знайшли єдине місце, яке холоднішає з року в рік

Понеділок, 06 липня 2020, 01:46

Фото ілюстративне

Група німецьких вчених виявила невелику ділянку в Атлантичному океані, де температура не зростає, а падає. Вчені кажуть, що в цьому винна «кліматична криза».

Дослідження опублікували в журналі Nature Climate Change, передає Громадське.

Дослідники відзначили, що в цілому Земля швидко теплішає – на думку переважної більшості кліматологів це пов'язано з викидами парникових газів. Однак це не впливає на всі місця однаково. Вчені відзначають, що посеред Атлантичного океану є невеликий простір, який з кожним роком стає лише холодніше.

Основні причини, за якими це місце стає холодніше рік від року: зміна течій океану і великі хмари. Зараз ділянка недалеко від Гренландії охолола на 0,9°C, в той час як інша поверхня океану з 1900 року нагрілася майже на 1°C.

Вчені схиляються до того, що той самий парниковий ефект, який викликає потепління Землі, швидше за все, викликає складні явища, які призводять до того, що деякі частини планети стають холоднішими.

«Антропогенна зміна клімату змінює всю кліматичну систему. Це місце – цікавий прояв тієї небезпеки, яку ми можемо на себе накликати», – каже океанограф Крістофер Карнаускас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: