Поділитись:

У США здорових людей навмисно інфікують COVID-19

П'ятниця, 03 липня 2020, 07:15
У США здорових людей навмисно  інфікують COVID-19

В американському штаті Алабама молодь проводить вечірки, куди запрошують інфікованих коронавірусом. Тому, хто перший інфікується та надасть підтвердження від лікаря, організатори обіцяють грошову винагороду.

Про це повідомляє Громадське з  посиланням на CNN.

Організатори спеціально запрошують пацієнтів із COVID-19 приходити на вечірки, щоб інші могли навмисно заразитися вірусом. У місцевій владі заявляють, що за останні декілька тижнів у місті та прилеглих районах відбулося «декілька» таких вечірок. Чиновники впевнені, що більшість заходів вони ще не виявили.

Перша людина, яка принесе підтвердження від лікаря про наявність COVID-19, виграє гроші, зібрані від продажу квитків на вечірку.

«Я розлючена, бо така серйозна та смертельна річ сприймається як належне. Це не лише безвідповідально, але ви можете інфікувати вірусом своїх батьків чи дідусів та бабусь», — сказала членкиня міської ради Тускалуса Соня Маккінстрі.

Наразі міська влада працює над тим, як припинити такі вечірки. Крім того, на цьому тижні у місті ухвалили постанову, яка зобов'язує носити захисні маски.

Наразі ні вакцини, ні ліків проти коронавірусу немає. Щоб уповільнити поширення вірусу, у Всесвітній організації охорони здоров'я рекомендують носити захисні маски у великому скупченні людей та дотримуватися соціальної дистанції.

Департамент охорони здоров'я Алабами зазначає, що у штаті коронавірус підтвердили у близько 39 тисяч людей, з них майже тисяча пацієнтів померли від ускладнень.

Також США досі лідирують за кількістю хворих на COVID-19. Там усього виявили 2 686 249 випадків коронавірусної хвороби. Із початку пандемії понад 128 тисяч людей у США померли від COVID-19, водночас майже 730 тисяч — вилікувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів