Поділитись:

У луцькому монастирі почали пекти хліб на продаж

Середа, 01 липня 2020, 23:05
У луцькому монастирі почали пекти хліб на продаж

Луцький жіночий монастир Святителя Василія Великого у своїй невеличкій пекарні крім просфор розпочав випікати хліб на заквасці.

Про його смак та аромат тепло відгукуються молільники обителі та місцеві жителі, які із задоволенням його купують, інформують на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у фейсбуці.

Хліб випікається в асортименті (цільнозерновий, житній, пшенично-житній) тричі на тиждень – у суботу, середу й неділю – і реалізується в крамницях монастиря «Аліфія» та безпосередньо в монастирі на другому поверсі біля домового храму Св. Катерини в ці ж дні.

Як розповіла намісниця ігуменя Анастасія (Заруденець), ідея випікати хліб виникла під час карантину. Монахині почали займатися випічкою, адже то було зручніше й дешевше в карантинних умовах. Черниці також пригощали своїми виробами молільників, які допомагали монастирю. І ті не лише добре відгукувалися про виріб, а й запропонували випікати хліб для продажу.

Займається цією справою монахиня Параскева, яка вивчила тонкощі приготування хлібобулочних виробів.

Свято-Василівський жіночий монастир розміщено на території кафедрального Свято-Троїцького собору ПЦУ: м. Луцьк, просп. Волі, 2 (вхід – за собором).

Детальна інформація – на його сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100030558729184

У луцькому монастирі почали пекти хліб на продажУ луцькому монастирі почали пекти хліб на продаж

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів