Скільки грошей Луцькрада й Волиньрада витрачають на покладання квітів

Середа, 01 липня 2020, 16:31

За пів року виконавчий комітет Луцької міської ради витратив на квіти для урочистих заходів понад 100 тисяч гривень. Натомість Волинська обласна рада за цей же період – майже 18 тисяч гривень.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» проаналізував дані порталу використання публічних коштів щодо закупівель квітів та квіткових композицій владою Луцька та області.

Відтак з 1-го січня до кінця червня 2020-го року виконавчий комітет Луцькради витратив на квіткові композиції 100 тисяч 636 гривень. Квіти купували вісім разів. Один раз – у комунального підприємства «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» – за 2 801 гривню. Ще сім разів постачальницею була приватна підприємиця з Луцька Шаульська Юлія Володимирівна. Впродовж першого півріччя 2020 року у неї замовили квітів на 97,8 тисяч гривень.

Найдорожче замовлення обійшлося міськраді в 24 630 гривень, оплату здійснили в першій половині лютого.

За тиждень до цього представники Луцькради вшановували пам’ять Героїв битви під Крутами, покладали квіти з нагоди 76-ої річниці визволення міста від нацистських загарбників. Також квіти купували напередодні Дня скорботи за жертвами Другої світової війни та перед іншими подіями, які передбачали загальноміські урочисті заходи.

За весь 2019-й рік міськрада витратила на квіти 200 тисяч 900 гривень. Купували товар у тієї ж Юлії Шаульської, тож з міською радою підприємиця співпрацює не вперше.

Волинська обласна рада купувала квіти у іншої постачальниці-підприємиці Байди Алли Володимирівни. Загалом за пів року на це витратили 17 800 гривень.

У 2019-му облрада теж купувала квіти у цієї підприємиці і витратила на них вродовж року 24 тисячі 575 гривень.

Таким чином Волиньрада на квіти для урочистостей впродовж 2019-го та першу половину 2020-го року витратила у 7 разів менше, ніж виконком Луцькради. А удвох за цей період вони витратили майже 344 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: