Поділитись:

Голосування «без прописки»: як це зробити в Луцьку

Середа, 01 липня 2020, 18:13
Голосування «без прописки»: як це зробити в Луцьку

Від сьогодні внутрішньо переміщені особи, трудові мігранти, а також виборці, які не мають зареєстрованого місця проживання, можуть змінити виборчу адресу за погодженням з відділом ведення Державного реєстру виборців.

Про це повідомили в Луцькій міській раді. 

Якщо зазначені категорії громадян бажають взяти участь у місцевих виборах у жовтні 2020 року, вони мають звертатися із заявою до відділу з 1 липня 2020 року та не пізніше ніж на пʼятий день з дня початку виборчого процесу (до 9 вересня 2020 року включно).

При зверненні до відділу необхідно мати при собі паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або картки) або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянство України).

Виборець обґрунтовує зміну виборчої адреси одним з документів, що підтверджує фактичне проживання за вказаною адресою. З переліком таких документів можна ознайомитися в рубриці “Виборець повинен знати” на сайті Луцької міської ради.

Подати заяву щодо зміни виборчої адреси можна як у паперовій, так і в електронній формі з використанням мережі інтернет. Заява в паперовій формі може бути подана особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства. Заява в електронному вигляді створюється шляхом заповнення виборцем відповідної форми на веб-сайті Державного реєстру виборців із застосуванням кваліфікованого електронного підпису через “Кабінет виборця” у закладці “Заяви, запити”.

Копії документів додаються до заяви в електронній формі у вигляді файлу у форматі  JPEG або PDF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22:02
24 квітня 2024