Поділитись:

Як у Луцьку святкували День молоді (фото)

Середа, 01 липня 2020, 17:13
Як у Луцьку святкували День молоді (фото)

В останню неділю червня в Україні традиційно відзначають День молоді. З цієї нагоди Молодіжний центр YouthСфера організував у Луцьку онлайн гутірку, вуличний квест та пізнавально-творчу вечірку.

Як все це відбувалося, розповіли організатори. 

«Всі ці заходи, які відбулися з 24 по 26 червня, були реалізовані в межах нашої ініціативи «Молодь дій!». Її мета – сприяти розвитку та активному дозвіллю місцевої молоді», – зазначає керівниця Молодіжного Центру YouthСфера Яна Романюк.

Як у Луцьку святкували День молоді (фото)

Як у Луцьку святкували День молоді (фото)

Почалося все із віртуальних посиденьок із стипендіаткою програми академічних обмінів імені Фулбрайта Тетяною Кідрук. Усі, хто долучився до розмови, змогли більше дізнатися про саму програму обмінів; особливості навчання та життя у США; ставлення американців до українців тощо.

Водночас не онлайн-форматом єдиним! Любителі прогулянок Луцьком та активного відпочинку змогли весело та корисно провести час завдяки квесту «YouthСфера». Учасники заходу розгадували загадки і ребуси, шукали коди у різних міських локаціях, виконували цікаві завдання і вкотре переконалися, що «Луцьк – приємне відкриття».

Як у Луцьку святкували День молоді (фото)

Як у Луцьку святкували День молоді (фото)

Смачною вишенькою на торті подій ініціативи «Молодь дій!» була пізнавально-творча вечірка «Літо на вулиці», яка відбулася у креативному просторі «Озерний вітер». Гутірка віцепрезидента з внутрішнього розвитку Федерації дебатів України Антона Євтушка; поетичні читання від Катерини Рубан, Юлії Фінковської та Дмитра Безвербного; музичний виступ Арсена Горбача та Ані Негодюк наповнили вечір п’ятниці неймовірною атмосферою для усіх, хто відвідав цей захід.

Усі вищезгадані події відбувалися з дотримання карантинних вимог. Зокрема, обов’язковим дрес-кодом усіх заходів наживо була захисна маска, а кількість відвідувачів була обмежена.

«Якщо сказати чесно, то наша команда трохи втомлена, але щаслива. Організація таких подій хоч і забирає чимало сил, але надихає далі креативити та організовувати щось пізнавальне та цікавеньке для волинської молоді», – ділиться своїми враженнями Яна Романюк.

Зауважимо, що, крім Луцька, до ініціативи «Молодь дій!» також приєдналися й інші волинські міста. І якщо у Володимирі-Волинському та Рожищах заплановані заходи вже відбулися (онлайн-марафон «ЛАЙКНИ», живі мінілекції на відкритому просторі, неформальна зустріч з головою Рожищенської райдержадміністрації), то на ковельську молодь ще чекає цікава подія. Зокрема, у п’ятницю, 3 липня, о 21:00 тут відбудеться квест «Дорогами Ковеля». Старт – парк імені Тараса Шевченка.

Довідково: 

Ініціатива «Молодь дій!» реалізовується молодіжним центром YouthСфера у співпраці з ГО «Креатив Студіо»; культурно-мистецьким центром; управлінням освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської міської ради; ковельськи молодіжним центром «Місто ідей»; молодіжним простором  міста Рожище «City Life»;  ГО «Озерний вітер» за сприяння Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради і проєкту «Волинь унікальна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів