Поділитись:

У Китай відправлять делегацію, щоб дослідити походження COVID-19

Вівторок, 30 червня 2020, 03:03
У Китай відправлять делегацію, щоб дослідити походження COVID-19

Під час брифінгу 29 червня Тедрос Адганом Гебреєсус, очільник ВООЗ, оголосив про рішення відправити команду експертів у Китай для розслідування причин походження COVID-19.

За його словами, група має прибути до Китаю вже наступного тижня. Робота групи дозволить зрозуміти передумови виникнення пандемії, зазначив гендиректор ВООЗ. Про це повідомляє "Суспільне".

"Ми зможемо боротися з вірусом краще, коли дізнаємося все про нього, у тому числі й про те, як він почав поширюватись. Наступного тижня направимо команду в Китай для роботи над цим", – розповів Гебреєсус.

Також Гебреєсус заявив, що попри те, що деяким країнам вдалося досягти прогресу у стримуванні хвороби, пандемія коронавірусу далека від завершення, а темпи поширення інфекції останнім часом пришвидшились.

"Більшість людей залишаються сприйнятливими. Вірусу все ще є куди поширюватися. Ми всі хочемо, щоб це закінчилося, хочемо жити своїм життям. Але реальність така, що все це навіть не наблизилося до кінця", – зауважив Гебреєсус.

За його словами, карантин у більшості країн виявився успішним для уповільнення поширення вірусу, але повністю його не зупинив. Натомість у низці держав, де скасовують карантинні обмеження, зараз спостерігається сплеск захворюваності, констатував гендиректор.

Що відомо

  • У світі підтверджено понад 10 мільйонів випадків COVID-19.
  • Фахівці з Оксфордського університету у Великій Британії почали тестувати нову вакцину від коронавірусного захворювання на людях.
  • 63% українців вважають, що епідемією коронавірусу в країні досі не вдалося подолати, а кількість нових хворих буде зростати.
  • Україна потрапила у перелік країн з високими темпами поширення COVID-19.
  • ВООЗ заявила, що ситуація з пандемією коронавірусу загалом у світі погіршується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів