Поділитись:

ЄС допоможе Україні у боротьбі з повенями

Понеділок, 29 червня 2020, 19:39
ЄС допоможе Україні у боротьбі з повенями

Італія відправить в Україну літак з обладнанням для боротьби з повенями у західних областях. Швеція пообіцяла надати  устаткування та спеціалістів.

В межах Механізму цивільного захисту Україна отримає від Італії насосне обладнання, засоби особистого захисту, бензопили, електростанції та намети для постраждалих людей. Про це повідомляє  "Суспільне" з посиланням на сайт Європейської комісії.

Окрім того, Швеція пообіцяла виділити бар'єри від повеней та шланги, а також відрядити технічних спеціалістів, зауважується у повідомленні.

"Швеція та Італія демонструють докази солідарності Союзу в разі стихійних лих. Ми готові надати подальшу допомогу всім, хто знаходиться в постраждалих районах, і підтримати органи цивільного захисту, які прагнуть задовольнити нагальні потреби на місцях", – заявив Комісар з антикризового управління Янез Ленарчич.

На додаток до шведської та італійської допомоги Україна отримує картографічні послуги у постраждалих районах через супутникову систему ЄС Copernicus.

Що відомо

  • 29 червня в Україні очікується погіршення погодних умов, зокрема, грози, град та шквали, а у західних областях підняття рівня води у річках.
  • Станом на ранок 29 червня через негоду та території України були знеструмлені 103 населених пункти у чотирьох областях.
  • Раніше у західних регіонах України сталася повінь, яку спричинили значні опади. За цей час вже загинули три людини, сотні осіб евакуювали. Негода знищила сотні доріг і мостів, а для доставки ліків, їжі та води населенню залучили військову авіацію.
  • 24 червня на захід країни вирушив прем'єр Денис Шмигаль з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Нацгвардії.
  • Президент Володимир Зеленський обіцяє допомогти вирішити проблему з житлом людям, які постраждали від повеней у кількох областях України.
  • 25 червня уряд ухвалив виділити 672 мільйонів гривень з Держрезерву регіонам, які постраждали внаслідок повеней на заході України. Найбільша сума надійде в Івано-Франківську область.
  • МЗС звернулося до ЄС і НАТО з проханням допомогти подолати наслідки повеней у західних областях.
  • Служби безпеки розслідує причини руйнівних повеней у західних областях за статтею "Екоцид".
  • США виділять Україні 100 тисяч доларів допомоги для подолання наслідків повені у західних областях країни.
  • Країни-члени ЄС почали допомагати Україні подолати наслідки повеней у західних областях країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів