Поділитись:

Щоб отримати безоплатні медичні послуги, потрібне е-направлення: як це працює

Субота, 27 червня 2020, 15:21

Щоби отримати безоплатні медичні послуги за Програмою медичних гарантій, пацієнту потрібне електронне направлення. Його виписує лікар первинки, з яким укладена декларація, або лікуючий лікар. А пацієнт вільно обирає медичний заклад, в якому проходити обстеження чи лікування, незалежно від місця реєстрації.

Про це у фейсбуці повідомила Христина Петрик, головний спеціаліст відділу зовнішніх комунікацій управління звязків з громадськістю департаменту комунікацій. 

В е-направленні не вказують ні заклад, ні лікаря, до якого направляють пацієнта, лише код послуги. Де лікуватися – пацієнт обирає сам, без жодної прив’язки до місця. Можна роздрукувати направлення, у ньому буде штрих-код, дата виписки, дата, до якої дійсне направлення, ім’я та діагноз пацієнта, назву послуги, інструкція для лікаря і пацієнта.

Зміни у фінансуванні охорони здоров‘я відбуваються лише з використанням eHealth – це означає, що медична інформація доступна в одному місці і не переписується на жовтому папері, пацієнт має додаткові онлайн послуги, а в системі нарешті з’являються достовірні медичні дані для аналізу і ухвалення рішень.

Детальніше – у відео. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів