Поділитись:

Поблизу Луцька в Стиру загинула риба

П'ятниця, 26 червня 2020, 16:16

фото – із соцмережі 

На річці Стир на ділянці від с. Липляни Ківерцівського району до с. Княгининок Луцького району виявили загибель риби.

Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі. 

Спеціалісти встановили, що вода має неприємний запах, сильне помутніння і бурі плями. Також на поверхні водного дзеркала виявили поодинокі екземпляри снулої риби, зябра якої забиті мулом та слизом.

Задля встановлення причини загибелі риби працівники Волинського рибпатруля відібрали 53 екземпляри снулої риби, яку передали до ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» для проведення аналізів та експертизи. Натомість працівники Держекоінспекції відібрали проби води з річки для проведення хімічного та бактеріологічного аналізу. Також вони проводять підрахунок загиблої риби і суми заподіяної шкоди внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього середовища.

Наразі очікують на висновки аналізів та експертизи щодо причин загибелі водних біоресурсів. Волинський рибоохоронний патруль й надалі проводить моніторинг за рибогосподарськими водними об’єктами області щодо попередження та недопущення масової гибелі риби.

Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за номером «гарячої лінії» 067-360-78-40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів