Поділитись:

За що будемо існувати, – голова асоціації ОСББ про несплату лучанами «комуналки»

Четвер, 25 червня 2020, 20:10
За що будемо існувати, – голова асоціації ОСББ про несплату лучанами «комуналки»

Проєкт закону №3323 «Про списання заборгованості населення за постачання природного газу, централізоване опалення та постачання гарячої води, постачання електричної енергії, що сформувалась станом на 1 січня 2020 року» ставить чимало запитань головам ОСББ та управлінським компаніям, адже якщо його приймуть, то постане запитання – звідки ж брати гроші на утримання будинків.

Питання списання боргів обговорили 25 червня під час круглого столу, який організував Громадянський Рух «СВІДОМІ». Його засновником є Андрій Покровський.

Голова асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк переконана, що від міста Луцька варто звернутися до Верховної Ради, щоб не допустити прийняття цього законопроєкту.

За що будемо існувати, – голова асоціації ОСББ про несплату лучанами «комуналки»

«Людей ставлять в нерівні умови. Адже є такі, які не мають субсидій і пільг, але вони сплачують до останньої копійки, й інші – які можуть собі дозволити не платити. Ми вже один раз відчули проблеми від того, що прозвучало з телеканалів про те, що можна не платити через карантин», – озвучила Юлія Сабатюк.

Також додала, що від того часу, коли почався карантин, платежі за комунальні послуги впали із 90% до 70%. При тому, що перестали сплачувати за послуги ті мешканці, які реально мають кошти (не пенсіонери і не субсидіанти).

За що будемо існувати, – голова асоціації ОСББ про несплату лучанами «комуналки»

«Неправильний політичний підхід і неплатежі через вірус будуть стимулювати до того, що люди платити не будуть, а це заводить в колапс. Я розумію, що управлінські компанії мають прибуток, а ОСББ прибутку взагалі немає, тому ми не розуміємо, за що будемо існувати і чим платити тим же електрикам, сантехнікам, електроенергію та інше», – зауважила голова асоціації ОСББ «Лучани».

Зауважимо, на круглому столі були присутні Алла Надточій – депутатка Луцької міської ради, Тарас Шкітер – співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ», директор ІА «Конкурент», Святослав Кравчук – депутат Волинської обласної ради, колишній перший заступник Луцького міського голови, Володимир Рижук – директор ЖКП №2, Олександр Озінович – перший заступник голови Луцької районної державної адміністрації, ексдиректор департаменту економічної політики Луцької міської ради та Валентина Малютіна – голова ОСББ, ексдиректорка державного комунального підприємства «Луцьктепло».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів