Поділитись:

«Луцький домобудівельний комбінат» змусили повернути мільйон гривень місту

Середа, 24 червня 2020, 12:05
«Луцький домобудівельний комбінат» змусили повернути мільйон гривень місту

фото ілюстративне

Прокурори на Волині домоглися сплати забудовником коштів пайової участі в розвиток інфраструктури Луцька на понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

На Волині в судах усіх інстанцій визнання незаконними дії Луцької міської ради щодо зменшення ПАТ «Луцький домобудівельний комбінат» на понад 1 млн грн коштів пайової участі у розвиток інфраструктури Луцька.

Підставами звернення прокурорів до суду стали порушення Луцькою міськрадою норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з  якими забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких інших послуг, крім пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Всупереч закону, міська рада безпідставно зменшила ПАТ «ЛДБК» кошти пайової участі в сумі 1 036 385 грн у зв’язку з проведенням робіт із реконструкції парку на розі вулиць Конякіна-Гордіюк в Луцьку.

Попри те, що суди пристали на позицію прокуратури, забудовник не поспішав сплачувати кошти в бюджет міста. Тож прокурори знову звернулися до суду, вимагаючи виконання ним зобов’язань.

У ході судового розгляду підприємство сплатило кошти пайової участі в розвиток інфраструктури обласного центру Волині.

Позов Луцької місцевої прокуратури і далі перебуває на розгляді суду – прокурори вимагають сплати забудовником ще і 144 тис. грн пені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів