Поділитись:

Найдорожчу колекційну фігурку зі «Зоряних воєн» продають на eBay за $225 тисяч

Середа, 24 червня 2020, 00:30
Найдорожчу колекційну фігурку зі «Зоряних воєн» продають на eBay за $225 тисяч

«Святий Ґрааль» фанатів «Зоряних війн» – це прототип фігурки персонажа Боби Фетта, який так ніколи й не випустили в масовий продаж. Зараз непофарбовану іграшку сорокарічної давнини можна купити за майже чверть мільйона доларів. Це не перший лот, який коштує великих грошей – раніше можна було за $70 тис. купити прототип шолома імперського штурмовика.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на ABC News.

Неймовірно рідкісна іграшка персонажа, який говорить лише кілька разів у епізоді «Імперія наносить удар у відповідь», доступна на аукціоні eBay за $225 тис. Серед колекціонерів вважається неабияким везінням хоча б побачити фігурку цього безстрашного міжгалактичного мисливця за головами.

Фігурку Боби Фетта розробила в 1978 році компанія Kenner. Іграшка мала можливість стріляти пластиковою ракетою з рюкзака, що було її головною відмінністю. Проте побоювання, що діти можуть проковтнути ракету й задихнутися, змусили зняти модель з виробництва. До крамниць надійшла версія без ракети.

Прототипи, які не встигли знищити, розійшлися по руках, зокрема й серед працівників компанії. Вважається, що на сьогоднішній день існує лише кілька десятків фігурок цієї моделі.

Екземпляр, який продається за чверть мільйона доларів на інтернет-аукціоні, колись належав одному з співробітників Kenner. Його теперішній власник – анонімний продавець із Об’єднаних Арабських Еміратів. Наразі його чвертьмільйонний лот – найвища ціна на модель Боби Фетта.

Непофарбована фігурка виконана з блакитного пластику. Вона повністю автентична, в середньому стані. За десятки років нею по черзі володіла ціла купа людей.

Торік за $112 продали іншу фігурку Боби Фетта, і вже через два місяці рекорд побили, продавши ще одну за $185. Поціновувачі вважають фігурки персонажів «Зоряних війн» центральним елементом будь-якої колекції, а Боба Фетт з ракетою за спиною вважається мало не Святим Ґраалем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
05 лютого 2024
30 листопада 2022
14 червня 2022
29 травня 2022
25 квітня 2022
11 жовтня 2021
29 серпня 2021
08 серпня 2021
24 червня 2021