Поділитись:

Церква заперечує спалах коронавірусу серед прихожан у Ратнівському районі

Вівторок, 23 червня 2020, 17:10

Інформація про 20 хворих на COVID-19 вірян у селі Річиця Ратнівського району не відповідає дійсності.

Про це заявив голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць, – інформує Суспільне. 

Нагадаємо: про спалах серед вірян у Ратнівському районі напередодні на брифінгу в обласній адміністрації розповіла заступниця голови Тетяна Щербак. 

"Ми контактували з пресвітером. Там дійсно є певна кількість хворих людей, але не проводилася така кількість ПЛР-тестувань, яка була озвучена, – 20 осіб. По-друге, якщо там є така кількість хворих, люди розповідають, що дезінфекція осель не робилася, не ставили їх на облік, не перевіряли їхніх членів сімей і родин", – зазначив голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярослав Троць.

Він зауважив, що не вперше на брифінгу в обласній адміністрації озвучують неповну інформацію. З його слів, звутіючи в ОДА плутають села та кількість вірян.

"Якщо брати по історії брифінгів, то одного разу був озвучений населений пункт і названа наша громада, хоча її там немає. Якщо говорити по Черчинській сільській раді, там є декілька протестантських громад. Наша одна, і вона нараховує не 400 людей, а близько 200", – наголосив голова обласного об’єднання церков євангельських християн-баптистів.

Пресвітер церкви євангельських християн-баптистів у селі Річиця Ратнівського району Йосип Хвищук розповів, що всього в церкві майже 160 вірян. Нині в лікарні одна людина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів