Поділитись:

За перебування без маски 17 тисяч заплатять п’ятеро лучан

Вівторок, 23 червня 2020, 11:50
За перебування без маски 17 тисяч заплатять п’ятеро лучан

За початку карантину до Луцького міськрайонного суду, підсудність якого поширюється і на район, скерували 131 справу про порушення громадянами карантинних заходів. 93 справи розглянуто. Частину з них закрили у зв’язку з малозначимістю впливу і судді обмежилися зауваженнями.

Про це в ефірі «Теми дня» на телеканалі «Суспільне Волинь» повідомила Людмила Присяжнюк, суддя-спікер Луцького міськрайонного суду.

Нагадаємо, що штраф для громадян за порушення карантинних обмежень становить 17-34 тисячі гривень, а для посадових осіб – 34-170 тис. грн. І відомо, що 5 лучан мають сплатити штраф в 17 тисяч гривень.

Зі слів адвоката Ірини Міщук протокол про порушення має право складати працівники патрульної поліції, національної поліції, уповноважені представники органів місцевого самоврядування, органів захисту охорони здоров’я.

Обов’язок одягати маски виник з 6 квітня. З 22 травня було послаблено карантинні заклади. І тепер обов’язок носіння стосується приміщень, торгівельних залів, транспорту.

«Щодо прогулянки по вулиці, де є громадське місце, обов’язку носити маску чи респіратор сьогодні немає», - зазначила вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів